Support Document

0 mins to read

Användarhandbok

ENCS-CZDE-DEES-ESES-LATAMFR-CAFR-FRIT-ITJA-JPKO-KRNL-NLPL-PLPT-BR

Augusti 2023

Innehållsförteckning

Introduktion

Geotab Data Connector är ett verktyg för vagnparksansvariga som är utformat för att importera utvalda data från flera Geotab-datakällor. Dessa data hämtas från deras vagnpark till önskat BI-/visualiseringsverktyg. Med verktyget kan vagnparksansvariga få åtkomst till aggregerade data i det BI-verktyg de föredrar utan att manuellt behöva använda MyGeotab-rapporter. Till skillnad från MyGeotab SDK kan vagnparksansvariga med detta verktyg anpassa sina rapporter utan att behöva koda.

Ytterligare resurser

Tillgång

Beskrivning

Länk

Dataschema och ordlista

Detaljerade definitioner av de tillgängliga kolumnerna i varje datatillgång.

Geotab Data Connector – dataschema och ordlista

Mallguide och -bibliotek

Det här dokumentet innehåller en översikt över BI-verktygsmallar och anvisningar om hur du använder och laddar ned mallarna.

Geotab Data Connector – mallguide

Användarhandbok för prediktiv säkerhetsanalys och jämförelse i Geotab Data Connector

Det här dokumentet förklarar två viktiga aspekter av modern vagnparkshantering: Prediktiv säkerhetsanalys och säkerhetsjämförelse.

Användarhandbok för förutseende säkerhetsanalys and jämförelse i Geotab Data Connector

Geotab Data Connector – underhållshandbok

I det här dokumentet beskrivs de individuella underhållsrelaterade felkoderna som omfattas, till exempel elsystemsbedömning, vatten i bränslet, låsningsfria bromsar, motorkylvätska med mera.

Underhållshandbok för information om Geotab Data Connector

Krav

1. Giltiga inloggningsuppgifter för MyGeotab (databasnamn, användarnamn och lösenord).
  2. Add-In:en Data Connector är aktiverad i MyGeotab.
    1. Du kan kontrollera statusen för Add-In:en på sidan Data Connector Marketplace.
    2. Aktivera Data Connector direkt från Marketplace eller kontakta återförsäljaren om du inte har åtkomst till Marketplace.
    3. Om Add-In:en är installerad bör du kunna se det i MyGeotab på sidomenyn eller under Administration > Geotab Data Connector (kräver Säkerhetsgodkännande – Skicka modifierade rapporter eller Add-Ins och Visa Add-In ”Geotab Data Connector”). Kontakta din databasadministratör eller återförsäljare om du inte ser det här menyalternativet i MyGeotab.
  3. Ett av följande BI-/visualiseringsverktyg som stöds:

Verktygsnamn

Som stöds

Microsoft Power BI

Microsoft Excel (via Hämta data/Power Query)

Tableau

MicroStrategy

SAP Business Objects

OBS! Geotab Data Connector har endast stöd för den senaste versionen av verktygen ovan men fungerar sannolikt även för vissa äldre versioner. Det är dock inte säkert att vi kan ge dig support om du har problem med en äldre version.

Med Geotab Data Connector kan användare ansluta till sina data med OData. Du måste autentisera dig med dina inloggningsuppgifter för MyGeotab för att ansluta. Kom ihåg att webbadressen för åtkomst kan variera beroende på din MyGeotab-databas.

! VIKTIGT: Tabellen ovan anger endast att anslutningsmetoden har testats officiellt med Add-In:en Geotab Data Connector. Vissa av de angivna verktygen som är markerade som att de inte stöds kan ha stöd för Odata. Vi kan dock inte garantera att det fungerar om du använder ett verktyg som stöds med en anslutningsmetod som inte stöds.

Börja med mallar för instrumentpaneler

Vi har mallar för instrumentpaneler för snabb och effektiv information som gör att du kan utveckla instrumentpanelen snabbare. Du kan komma igång genom att använda en av exempelinstrumentpanelerna som vi tillhandahåller. Läs in instrumentpanelen, ange dina inloggningsuppgifter för MyGeotab, verifiera webbadressen för åtkomst och uppdatera data. Alla våra mallar finns i Add-In:en Geotab Data Connector. Mer information om hur du använder mallarna och en fullständig lista över tillgängliga mallar finns i mallguiden.

Åtkomst

Allmän åtkomst via OData-protokoll

Hitta din webbadress för basåtkomst

Power BI- och Excel-användare kan använda webbadressen för enhetlig åtkomst för serveromdirigering av både Power BI- och Excel-support.

! VIKTIGT: Om du är Tableau-användare måste Data Connector nås via en webbadress för alternativ åtkomst eftersom Tableau inte har stöd för serveromdirigering. Du hittar webbadressen i Add-In:en Geotab Data Connector. Webbadressen innehåller ett specifikt serverNumber som ska användas för åtkomst till Data Connector.

Webbadress för basåtkomst

1. Förenklad webbadress för Power BI och Excel: https://data-connector.geotab.com/odata/v4/svc/
  2. Tableau-specifika webbadresser – databaser på Data Connector-servern <serverNumber>: https://odata-connector- <serverNumber> .geotab.com/odata/v4/svc/
  3. Användarnamn: <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>

Lösenord: <MyGeotab-lösenord>

Exempel på inloggning

Inloggningsuppgifter för MyGeotab

Inloggningsuppgifter för Data Connector

BI-verktyg: Power BI eller Excel

MyGeotab-databasnamn: annat_dbnamn

MyGeotab-användarnamn: epost@domän.com

MyGeotab-lösenord: SäkertLösenord1234

Webbadress för åtkomst: https://data-connector.geotab.com/odata/v4/svc/

Användarnamn: annat_dbnamn/epost@domän.com

Lösenord: SäkertLösenord1234

BI-verktyg: Tableau

Data Connector-server: 1

MyGeotab-databasnamn: geotab_dbnamn

MyGeotab-användarnamn: epost@domän.com

MyGeotab-lösenord: SäkertLösenord1234

Webbadress för åtkomst: https://odata-connector-1.geotab.com/odata/v4/svc/

Användarnamn: geotab_dbnamn/epost@domän.com

Lösenord: SäkertLösenord1234

Ange tabell och filter för datumintervall i Webbadress för åtkomst

För driftsrapportering rekommenderar vi att du tillämpar filter för datumintervall på specifika tabeller och resurser. Om du använder filter för datumintervall på historiska eller datumbaserade tabeller får du snabbare returnering av data eftersom resultaten förfiltreras innan de importeras till BI-verktyget.

Filtret för datumintervall gäller lokalt datum eller datum/tid (baserat på tidszoninställningen för varje telematikenhet i MyGeotab).

Vi har för närvarande stöd för två former av filter för datumintervall: absoluta och relativa datumintervall. Vi rekommenderar att du använder relativa datumintervall för typiska översikter och absoluta datumintervall för ad hoc-analyser.

När du använder filter för datumintervall måste du uttryckligen ange tabellnamnet eller resursen.

Webbadress för åtkomst

4. Förenklad webbadress för Power BI och Excel: https://data-connector.geotab.com/odata/v4/svc/[tableName]?$search=<dateRange>
  5. För Tableau-specifika webbadresser – för databaser på Data Connector-server <serverNumber>: https://odata-connector-<serverNumber>.geotab.com/odata/v4/svc/[tableName]?$search=<dateRange>

Tabeller som stöds

Endast historiska eller datumbaserade tabeller kan användas med filter för datumintervall. Följande tabell- eller resursnamn har stöd för filter för datumintervall:

1. VehicleKpi_Hourly
  2. VehicleKpi_Daily
  3. VehicleKpi_Monthly
  4. FleetSafety_Daily
  5. VehicleSafety_Daily

Absolut datumintervall

Vi rekommenderar att du använder ett absolut datumintervall för ad hoc-analyser eller statiska analyser. När ett absolut datumintervall används förfiltreras data på servern för det angivna datumintervallet när resultat returneras till BI.

Metod 1: Ange ett från- och till-datum

1. Detta filtrerar dataposter som har ett lokalt datum mellan det angivna från- och till-datumet.
  2. Syntax för dateRange: from_yyyy-MM-dd_to_yyyy-MM-dd
  3. Metod 2: Ange endast ett från-datum

4. Detta filtrerar dataposter som har ett lokalt datum mellan det angivna från-datumet och det senaste tillgängliga datumet.
  5. Syntax för dateRange: from_yyyy-MM-dd

Några exempel anges nedan. För Power BI- och Excel-användare ska underdomänen för webbadressen för åtkomst förenklas till https://data-connector.geotab.com.

Scenario

Webbadress för åtkomst

Data Connector-server: 1

Önskad tabell: VehicleKpi_Daily

Från-datum: 2022-01-05

Till-datum: 2022-01-19

https://odata-connector-1.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Daily?$search=from_2022-01-05_to_2022-01-19

Data Connector-server: 2

Önskad tabell: VehicleKpi_Hourly

Från-datum: 2022-01-23

Till-datum: senaste

https://odata-connector-2.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Hourly?$search=from_2022-01-23

Relativt datumintervall

Vi rekommenderar att du använder relativa datumintervall för en bättre upplevelse med regelbundet uppdaterade instrumentpaneler. När du använder ett relativt datumintervall förfiltreras data på servern för det angivna löpande tidsfönstret, vilket innebär att dina instrumentpaneler alltid visar den senaste informationen. Med relativa datumintervall kan du till exempel få fordonsnivådata per dag för de senaste 30 dagarna, nivådata per timme för de senaste 14 dagarna och så vidare.

Positionssökord som stöds: Styr om oberörda datumdelar eller datumintervall ska tas med.

1. denna (dessa)
  2. senaste
  3. Datumdelar som stöds: Datumdelen eller datumintervallet som styr datafiltreringen.

4. dag
  5. vecka
  6. månad
  7. år

Syntax för dateRange: <positionKeyword>_<number>_<datePart>

1. Observera att när argumentet <number> är 1 kan det helt utelämnas och ändras till <positionKeyword>_<datePart> för att underlätta.

Nedan anges några exempel på allmänna, vanliga filter för relativa datumintervall. För Power BI- och Excel-användare ska underdomänen för webbadressen för åtkomst förenklas till https://data-connector.geotab.com.

Scenario

Webbadress för åtkomst

Data Connector-server: 1

Önskad tabell: VehicleKpi_Monthly

Dagens datum: 2022-01-23

Önskat datumintervall: ”året hittills”

https://odata-connector-1.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Daily?$search=this_1_year

Data Connector-server: 1

Önskad tabell: VehicleKpi_Monthly

Dagens datum: 2022-01-23

Önskat datumintervall:

”senaste fullständiga året”

(kalenderår 2021)

https://odata-connector-1.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Daily?$search=last_1_year

Data Connector-server: 1

Önskad tabell: VehicleKpi_Daily

Dagens datum: 2022-01-23

Önskat datumintervall: ”månaden hittills”

https://odata-connector-1.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Daily?$search=this_1_month

Data Connector-server: 1

Önskad tabell: VehicleKpi_Daily

Dagens datum: 2022-01-23

Önskat datumintervall:

”senaste 3 månaderna”

(november 2021, december 2021 och januari 2022)

https://odata-connector-1.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Hourly?$search=these_3_month

this_3_month fungerar också

Data Connector-server: 2

Önskad tabell: VehicleKpi_Daily

Dagens datum: 2022-01-23

Önskat datumintervall:

”senaste 3 fullständiga månaderna”

(oktober 2021, november 2021 och december 2021)

https://odata-connector-2.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Hourly?$search=last_3_month

Data Connector-server: 2

Önskad tabell: VehicleKpi_Hourly

Dagens datum: 2022-01-23

Önskat datumintervall: ”senaste 14 dagarna”

https://odata-connector-2.geotab.com/odata/v4/svc/VehicleKpi_Hourly?$search=last_14_day

Använda Power BI

När du använder Data Connector med Power BI lagras och cachelagras data som hämtas från anslutaren i den lokala datorn i Power BI-filen. Vi rekommenderar att du uppdaterar din sida dagligen för att få tillgång till de senaste uppgifterna.

1. Välj Hämta data på menyfliken Data.
  2. Välj Odata-feed. Om du inte hittar Odata-feed här väljer du Mer … under datakällorna. Välj Annan på den vänstra navigeringsmenyn och välj sedan OData-feed.
  3. Välj alternativknappen Grundläggande.
  4. Under Webbadress klistrar du in webbadressen för åtkomst från Allmän åtkomst via OData-protokoll som motsvarar databasens Data Connector-server och trycker sedan på OK.
  5. När du blir ombedd att autentisera dig väljer du Grundläggande på den vänstra navigeringsmenyn.
  6. Använd följande för inloggningsuppgifterna:
    1. Användarnamn: <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>
    2. Lösenord: <MyGeotab-lösenord>
    3. Välj vilken nivå du vill tillämpa dessa inställningar på: ändra inte detta
  7. Tryck på Anslut för att visa tillgängliga dataresurser.
  8. Välj alla relevanta tabeller och resurser som du vill importera i datanavigatorn.
  9. Tryck på Läs in om du vill importera data i befintligt skick eller tryck på Transformera data om du vill transformera och ändra data innan du läser in dem i Power BI-datamodellen.

Med Excel

När du använder Data Connector med Excel lagras och cachelagras data som hämtas från anslutaren i den lokala datorn i Excel-arbetsboksfilen. Vi rekommenderar att du uppdaterar din sida dagligen för att få uppdaterade uppgifter.

1. Välj Hämta data på menyfliken Data.
  2. Välj Odata-feed under Från andra källor.
  3. Välj alternativknappen Grundläggande.
  4. Under Webbadress klistrar du in webbadressen för åtkomst från Allmän åtkomst via OData-protokoll som motsvarar databasens Data Connector-server och trycker sedan på OK.
  5. När du blir ombedd att autentisera dig väljer du Grundläggande på den vänstra navigeringsmenyn.
  6. Använd följande för inloggningsuppgifterna:
    1. Användarnamn: <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>
    2. Lösenord: <MyGeotab-lösenord>
    3. Välj vilken nivå du vill tillämpa dessa inställningar på: ändra inte detta
  7. Tryck på Anslut för att visa tillgängliga dataresurser.
  8. Välj alla relevanta tabeller och resurser som du vill importera i datanavigatorn.
  9. Tryck på Läs in om du vill importera data i befintligt skick eller tryck på Transformera data om du vill transformera och ändra data innan du läser in dem i Excel-datamodellen.

Med Tableau

När du använder Data Connector med Tableau lagras och cachelagras data som hämtas från anslutaren i den lokala datorn som en Tableau-extraheringsfil. Vi rekommenderar att du uppdaterar de underliggande datakällorna dagligen för att få uppdaterade uppgifter.

För nya Tableau-arbetsböcker

1. Leta reda på Till en server och välj Mer … under den vänstra navigeringsrutan Anslut.
  2. Välj OData i den utökade listan med serverkällor.
  3. Under Server klistrar du in webbadressen för åtkomst från Allmän åtkomst via OData-protokoll som motsvarar databasens Data Connector-server.
  4. Välj Användarnamn och lösenord under Autentisering.
  5. Använd följande för inloggningsuppgifterna:
    1. Användarnamn: <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>
    2. Lösenord: <MyGeotab-lösenord>
  6. Tryck på Logga in för att visa tillgängliga dataresurser.
  7. Dra relevant tabell eller resurs på den vänstra navigeringsmenyn under Tabell som du vill importera till ikonen Dra tabeller hit.
  8. När arbetsboken har skapats följer du stegen i För befintliga Tableau-arbetsböcker för att importera andra tabeller.

För befintliga Tableau-arbetsböcker

1. Välj Datamenyraden högst upp.
  2. Välj Ny datakälla.
  3. På skärmen Anslut letar du reda på Till en server och väljer sedan Mer …
  4. Välj OData i den utökade listan med serverkällor.
  5. Under Server klistrar du in webbadressen för åtkomst från Allmän åtkomst via OData-protokoll som motsvarar databasens Data Connector-server.
  6. Välj Användarnamn och lösenord under Autentisering.
  7. Använd följande för inloggningsuppgifterna:
    1. Användarnamn: <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>
    2. Lösenord: <MyGeotab-lösenord>
  8. Tryck på Logga in för att visa tillgängliga dataresurser.
  9. Dra relevant tabell eller resurs på den vänstra navigeringsmenyn under Tabell som du vill importera till ikonen Dra tabeller hit.

Felsökning

Allmänt

Jag kan ansluta till Data Connector med rätt inloggningsuppgifter. Varför kan jag se dataschemat men inte några data (eller data för ett visst fordon eller en viss enhet)?

Se till att du har rätt visningsbehörighet för fordonet eller enheten på ditt MyGeotab-konto. Om du har rätt behörigheter aktiverade på ditt MyGeotab-konto och data fortfarande är tomma kan det betyda att ingen aktivitet för fordonet eller enheten registrerades under den angivna tidsperioden.

Vad är frekvensbegränsning?

Detta är en funktion som skyddar stabiliteten för Data Connector. Det finns en gräns för hur många förfrågningar som skickas till Data Connector under en kort tidsperiod. Vänta en stund innan du uppdaterar datakällorna till instrumentpanelen.

Olika tabeller kan ha olika frekvensbegränsningar men den allmänna frekvensbegränsningen är inställd på 100 förfrågningar per användare och minut.

Jag har en äldre version av Power BI/Tableau/Excel. Kan jag fortfarande använda Data Connector?

Så länge Power BI/Tableau/Excel har stöd för att hämta data via Odata-feeden bör du kunna använda Data Connector. Data Connector testas dock endast i de senaste versionerna av Power BI, Tableau och Excel.

Jag använder BI-verktyg som inte ingår i listan. Kan jag fortfarande använda Data Connector?

Data Connector har för närvarande endast officiellt stöd för Power BI, Excel och Tableau. Vi erbjuder inte officiell support för andra BI-verktyg eftersom vi inte kan garantera det resulterande beteendet. Vi har för avsikt att utöka supporten till andra BI-verktyg i framtiden. Det går att ansluta till flera andra BI-verktyg via OData-protokollet men Geotab kan inte garantera kompatibilitet just nu.

Jag ser att VIN-data inte är ifyllda för vissa fordon. Varför är det så?

Det kan inträffa när fordonet inte kommunicerar VIN-data till telematikenheten, antingen på grund av en frånkopplad telematikenhet eller på grund av att fordonet inte delar (eller inte kan dela) VIN-data med telematikenheten. Dessutom visar inte Data Connector manuellt inmatade VIN-nummer i MyGeotab. Se av den anledningen kommentaren i avsnittet Senaste fordonsmetadata i tabellen över Senaste fordonsmetadata. Om du har vissa fordon som inte rapporterar VIN via fordonets diagnostikport ska du kontakta din återförsäljare och Geotab-resurser för att öppna en VDR (Vehicle Data Request).

Jag ser inte några mätarställningsavläsningar för vissa fordon. Varför är det så?

På samma sätt som för VIN kan detta inträffa när fordonet inte kommunicerar mätarställningsdata till telematikenheten via diagnostikportens anslutning. Data Connector-produkten registrerar för närvarande inte manuellt inmatade/redigerade mätarställningsinmatningar i MyGeotab. Om du har vissa fordon som inte rapporterar mätarställning via fordonets diagnostikport ska du kontakta din återförsäljare och Geotab-resurser för att öppna en VDR (Vehicle Data Request).

Jag använder SAML/enkel inloggning för att logga in på MyGeotab. Kan jag verifiera mig med samma uppgifter i Data Connector?

Nej. För tillfället har Data Connector endast stöd för standardverifiering. Du måste antingen växla verifieringstyp från SAML till standardverifiering, eller skapa ett nytt konto med standardverifiering i MyGeotab, för att ansluta till Data Connector.

Power BI

”Det gick inte att ansluta: Ett fel inträffade vid försök att ansluta. Information: OData: Det går inte att hitta den nödvändiga nyttolastinformationen.”

Det här är ett känt Power BI-problem som orsakas av en tom nyttolast för svar på grund av saknad visningsbehörighet för databasens data. Se till att du har rätt visningsbehörighet för konfigurationen av fordonet eller enheten på ditt MyGeotab-konto.

Ändra autentisering/användare

Om du vill ändra autentiseringsuppgifter som används för Data Connector-servern väljer du Arkiv på menyn och sedan Alternativ och inställningar i det vänstra navigeringsfönstret. När menyn Alternativ och inställningar visas klickar du på Inställningar för datakälla. Välj relevant webbadress för åtkomst till Data Connector och klicka på knappen Redigera behörigheter längst ned. Du bör nu se knappen Redigera under Autentiseringsuppgifter. Användare kan redigera autentiseringsuppgifter för en enda PBIX-fil med ”Datakällor i den aktuella filen” eller flera pbix-filer som sparats på samma lokala dator med ”Globala behörigheter”. Observera att autentiseringsuppgifterna som används sparas lokalt och inte i varje PBIX-fil.

Fjärrservern returnerade ett fel: (400) Felaktig begäran

Kontrollera autentiseringsuppgifterna som används för åtkomst till Data Connector. Kontrollera att användarnamnet är i formatet <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>

Kontrollera även att webbadressen för åtkomst har angetts korrekt. Det kan finnas ett felkonfigurerat frågealternativ efter $search-delen av webbadressen, till exempel datumformat eller datumintervall i argumenten för frågealternativ.

Fjärrservern returnerade ett fel: (400) Saknar behörighet

Kontrollera autentiseringsuppgifterna som används för åtkomst till Data Connector. Kontrollera att användarnamnet är i formatet <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>

Fjärrservern returnerade ett fel: (404) Hittades inte

Kontrollera webbadressen för åtkomst som används för åtkomst till Data Connector. Felmeddelandet indikerar att den begärda resursen eller tabellen inte finns.

Fjärrservern returnerade ett fel: (406)

Kontrollera webbadressen för åtkomst som används för åtkomst till Data Connector. Felmeddelandet indikerar att den angivna Data Connector-servern inte matchar din MyGeotab-databas.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (412)

Det här felet indikerar att användaren inte prenumererar på Geotab Data Connector-lösningen. Se Krav för anvisningar om hur du prenumererar på denna Add-In.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (416)

Det här felmeddelandet indikerar att begäran om data är för stor och överskrider gränserna för Data Connector. Överväg att minska mängden data som returneras med hjälp av begränsade filter för datumintervall.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (429)

Det här felmeddelandet indikerar att du har skickat för många förfrågningar till Data Connector på kort tid. Detta är en funktion som skyddar stabiliteten för Data Connector. Vänta några minuter innan du uppdaterar datakällorna till instrumentpanelen.

Olika tabeller kan ha olika frekvensbegränsningar men den allmänna begränsningen är 100 förfrågningar per användare och minut.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (500)

Data Connector-tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare och om felet kvarstår kontaktar du kundsupport.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (503)

MyGeotab-autentiseringstjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare och om felet kvarstår kontaktar du kundsupport.

OData: Egenskapen … finns inte i typen … Se till att du endast använder ett egenskapsnamn som definieras av typ eller anger typen som öppen typ.

Data Connector metadata har ändrats. Rensa datacacheminnet från prompten Hämta data Klicka på Alternativ och inställningar och sedan på Alternativ på menyfliken Arkiv. Välj Datainläsning under det vänstra navigeringsfönstret och Global i den nya dialogrutan Alternativ. I det högra huvudfönstret bläddrar du ned till avsnittet Alternativ för hantering av datacache och klickar på Rensa cacheminnet. Du kan nu starta om Power BI innan du uppdaterar dataanslutningarna.

Excel

[Dataformat.Fel] Vi kan inte returnera de data som produceras av den här frågan på grund av dess komplexitet.

Det här felmeddelandet indikerar att du har skickat för många förfrågningar till Data Connector på kort tid. Detta är en funktion som skyddar stabiliteten för Data Connector. Vänta några minuter innan du uppdaterar datakällorna till instrumentpanelen.

Fjärrservern returnerade ett fel: (400) Felaktig begäran

Kontrollera autentiseringsuppgifterna som används för åtkomst till Data Connector. Kontrollera att användarnamnet är i formatet <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>

Kontrollera även att webbadressen för åtkomst har angetts korrekt. Det kan finnas ett felkonfigurerat frågealternativ efter $search-delen av webbadressen, till exempel datumformat eller datumintervall i argumenten för frågealternativ.

Fjärrservern returnerade ett fel: (400) Saknar behörighet

Kontrollera autentiseringsuppgifterna som används för åtkomst till Data Connector. Kontrollera att användarnamnet är i formatet <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>

Fjärrservern returnerade ett fel: (404) Hittades inte

Kontrollera webbadressen för åtkomst som används för åtkomst till Data Connector. Det här felmeddelandet indikerar att den begärda resursen eller tabellen inte finns.

Fjärrservern returnerade ett fel: (406)

Kontrollera webbadressen för åtkomst som används för åtkomst till Data Connector. Felet indikerar att den angivna Data Connector-servern inte matchar din MyGeotab-databas.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (412)

Det här felet indikerar att användaren inte prenumererar på Geotab Data Connector-lösningen ännu. Prenumerera på lösningen enligt kraven innan du begär dessa data.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (416)

Det här felmeddelandet indikerar att begäran om data är för stor och överskrider gränserna för Data Connector. Överväg att minska mängden data som returneras med hjälp av begränsade filter för datumintervall.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (429)

Det här felmeddelandet indikerar att du har skickat för många förfrågningar till Data Connector på kort tid. Detta är en funktion som skyddar stabiliteten för Data Connector. Vänta några minuter innan du uppdaterar datakällorna till instrumentpanelen.

Olika tabeller kan ha olika frekvensbegränsningar men den allmänna begränsningen är 100 förfrågningar per användare och minut.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (500)

Data Connector-tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare och om felet kvarstår kontaktar du kundsupport.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (503)

MyGeotab-autentiseringstjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare och om felet kvarstår kontaktar du kundsupport.

OData: Egenskapen … finns inte i typen … Se till att du endast använder ett egenskapsnamn som definieras av typ eller anger typen som en öppen typ.

Data Connector metadata har ändrats. Rensa datacacheminnet från prompten Hämta data Gå till menyfliken Data och klicka sedan på Hämta data. Välj Frågealternativ under Hämta data. Välj Datainläsning under det vänstra navigeringsfönstret i den nya dialogrutan Frågealternativ. Bläddra ned till avsnittet Alternativ för hantering av datacache och klicka på Rensa cacheminnet. Du kan nu starta om Excel innan du uppdaterar dataanslutningarna.

Tableau

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 400

Kontrollera autentiseringsuppgifterna som används för åtkomst till Data Connector. Kontrollera att användarnamnet är i formatet <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>

Kontrollera även att webbadressen för åtkomst har angetts korrekt. Det kan finnas ett felkonfigurerat frågealternativ efter $search-delen av webbadressen, till exempel datumformat eller datumintervall i argumenten för frågealternativ.

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 401

Kontrollera autentiseringsuppgifterna som används för åtkomst till Data Connector. Kontrollera att användarnamnet är i formatet <MyGeotab-databasnamn>/<MyGeotab-användarnamn>

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 404

Kontrollera webbadressen för åtkomst som används för åtkomst till Data Connector. Felmeddelandet indikerar att den begärda resursen eller tabellen inte finns.

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 406

Kontrollera webbadressen för åtkomst som används för åtkomst till Data Connector. Felet indikerar att den angivna Data Connector-servern inte matchar din MyGeotab-databas.

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 412

Det här felet indikerar att användaren inte prenumererar på Geotab Data Connector-lösningen ännu. Prenumerera på lösningen enligt kraven innan du begär dessa data.

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 416

Det här felmeddelandet indikerar att begäran om data är för stor och överskrider gränserna för Data Connector. Överväg att minska mängden data som returneras med hjälp av begränsade filter för datumintervall.

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 429

Det här felmeddelandet indikerar att du har skickat för många förfrågningar till Data Connector på kort tid. Detta är en funktion som skyddar stabiliteten för Data Connector. Vänta några minuter innan du uppdaterar datakällorna till instrumentpanelen.

Det går inte att få åtkomst till OData-URL:en … med serversvar 500

Data Connector-tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare och om felet kvarstår kontaktar du kundsupport.

OData: Förfrågan misslyckades: Fjärrservern returnerade ett fel: (503)

MyGeotab-autentiseringstjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare och om felet kvarstår kontaktar du kundsupport.

Kunde inte ansluta till servern: Tidsgränsen överskreds

Felmeddelandet indikerar att tidsgränsen för anslutningen uppnåddes. Dela upp din begäran genom att göra en förfrågning med ett mindre datumintervall, eftersom begäran kan vara för stor.

scroll-up