Installation Guide

0 mins to read

Gebruikershandleiding

Inhoudsopgave

Inleiding

De installatiewizard voor het uReader-apparaat (uReader Device Installation Wizard) helpt installateurs bij het valideren van de configuratie van nieuw geïnstalleerde uReaderGPS- en IOX-UREADER-apparaten. Nadat het apparaat is geïnstalleerd en de leds de juiste knippervolgorde aangeven (vijf keer opeenvolgend groen voor uReaderGPS of vier keer opeenvolgend knipperen voor IOX-UREADER), controleert de installatiewizard van het apparaat de installatie. Nadat het validatieproces is voltooid, wordt er automatisch een e-mail naar het ondersteuningsteam gestuurd met alle gegevens die zij nodig hebben om te controleren of de installatie correct is uitgevoerd.

In de onderstaande stappen wordt beschreven hoe u de installatiewizard op URL https://tools.ioxureader.com/install gebruikt om een installatie te valideren.

✱ OPMERKING: Om een goede communicatie met het uReaderGPS- of IOX-UREADER-apparaat te garanderen, moet een telematica-apparaat worden toegevoegd aan de database van de klant vóór de installatie.

OPMERKING: Een uReaderGPS- of IOX-UREADER-apparaat dat al is gevalideerd, meldt de fout 'Het apparaat is al gevalideerd' omdat apparaten slechts eenmaal kunnen worden gevalideerd. Neem in deze gevallen contact op met het ondersteuningsteam.

OPMERKING: Als de leds van het apparaat niet de juiste knippervolgorde aangeven, neem dan contact op met de ondersteuning.

1. Serienummer van het apparaat invoeren

Om het validatieproces te starten, voert u het serienummer van het aangesloten telematica-apparaat in.

De installatie zal niet worden voortgezet als:

1. Het serienummer onjuist is.
  2. Het apparaat niet verbonden is.
  3. Het apparaat al gevalideerd is.

2. Verbonden modules selecteren

1. Selecteer eerst het voertuigtype waarin het apparaat is geïnstalleerd. Onder aan het scherm verschijnt een lijst met beschikbare modules.
    2. Selecteer vervolgens welke geïnstalleerde modules moeten worden geconfigureerd — als het voertuig bijvoorbeeld een Vrachtwagen is, kunt u CANbus en/of Tachograaf selecteren.
    3. Als u klaar bent, drukt u op Volgende om het configuratieproces van het apparaat te starten. Dit kan enkele minuten duren.

OPMERKING: Als u andere modules moet installeren die niet in de lijst staan wanneer het voertuig is geselecteerd, selecteert u het voertuigtype Aangepast om alle beschikbare modules weer te geven.

OPMERKING: Koeleenheden (ook bekend als koude machines) kunnen langer nodig hebben om hun status van UIT naar AAN te veranderen (en omgekeerd), geef dus extra tijd voor de juiste detectie van de koeleenheid.

Wanneer de configuratiestap is voltooid, wordt u gevraagd het contact van het voertuig en, indien van toepassing, de koeleenheid in te schakelen. Als u het contact en/of de koeleenheid hebt ingeschakeld, drukt u op Ja, ik heb het AAN gezet om door te gaan.

Als de motor en/of koeleenheid niet is ingeschakeld, verschijnt er een waarschuwing en kunt u niet doorgaan.

3. Verbonden modules valideren

Zodra de modules zijn geselecteerd, wordt een overzicht van elke module weergegeven. De toepassing geeft de volgende pictogrammen weer om geslaagd of mislukt aan te geven:

Een groen vinkje geeft aan dat de installatie is geslaagd.

Een rood uitroepteken geeft aan dat er een fout is opgetreden.

Een oranje uitroepteken geeft een waarschuwing aan. Er kan actie nodig zijn om het bericht te bevestigen of te negeren.

Een blauw vraagteken geeft een waarschuwing aan. Er kan actie nodig zijn om het bericht te bevestigen of te negeren.

Zie het deel Validatiewaarschuwingen in dit document voor meer informatie over waarschuwingen.

Als er fouten zijn, tikt u op het rode uitroepteken om een pop-upbericht weer te geven waarin de fout wordt uitgelegd, evenals mogelijke oplossingen en stappen voor probleemoplossing.

Als alle modules zijn gemarkeerd met een groen vinkje, drukt u op Volgende om de geselecteerde modules te valideren en naar de laatste stap te gaan. U kunt nu het contact van het voertuig en, indien van toepassing, de koeleenheid uitschakelen. Het validatieproces kan enkele minuten duren.

Validatiewaarschuwingen

Tijdens het validatieproces kunt u waarschuwingen tegenkomen die zijn gemarkeerd met het oranje uitroepteken of het blauwe vraagteken .

Waarschuwingen verschillen van fouten en kunnen vereisen dat het bericht wordt bevestigd of genegeerd, of dat informatie wordt verstrekt om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd.

De mogelijke waarschuwingen voor elke module worden hieronder vermeld.

GPS (alleen uReaderGPS)

Deze waarschuwing wordt weergegeven als er geen GPS-signaal is.

U kunt ervoor kiezen de waarschuwing te negeren als u bijvoorbeeld weet dat de installatie werd uitgevoerd op een plaats met een slechte netwerkdekking: Druk op het oranje uitroepteken, schakel het selectievakje Negeer dekkingsfouten in en druk vervolgens op OK.

CAN-bus

Om deze module te valideren, moet u controleren of de weergegeven waarden overeenkomen met de werkelijke waarden op het instrumentenpaneel van het voertuig.

Druk op het blauwe vraagteken als de waarden overeenkomen, schakel het selectievakje Valideer alle waarden in en druk op OK.

Als er geen brandstofniveau of AdBlue-niveau wordt weergegeven, controleert u de lijst met compatibele voertuigen (in het Engels) en de CANbus-aansluitingen. U kunt doorgaan met de validatie.

Tachograaf

Om deze module te valideren, moet u controleren of de weergegeven waarden overeenkomen met de werkelijke waarden van het VIN en de kentekenplaat van het voertuig, en of het tachograafdisplay geen fouten of waarschuwingen bevat. De statussen van de connectoren ANN./FRONTAAL en D8 moeten beide OK aangeven om door te gaan.

✱ OPMERKING: Het is mogelijk om door te gaan ook als het VIN en/of VRN ontbreken als de statussen van de connectoren ANN./FRONTAAL en D8 beide OK zijn. Klik in dit geval op het blauwe vraagteken om door te gaan.

Thermograaf

Om deze module te valideren wanneer er waarschuwingen zijn:

1. Druk op het oranje uitroepteken.
    2. Schakel het selectievakje Accepteer alle waarschuwingen in.
    3. Druk op OK.
    4. U kunt nu doorgaan met de installatie.

Koeleenheid

Om deze module te valideren wanneer er waarschuwingen zijn:

1. Druk op het oranje uitroepteken.
    2. Schakel het selectievakje Accepteer alle waarschuwingen in.
    3. Druk op OK.
    4. U kunt nu doorgaan met de installatie.

• Temperatuursensor

1. Selecteer hoeveel sensoren zijn geïnstalleerd (tussen één en acht).
    2. Controleer de temperatuur voor elke sensor. Houd er rekening mee dat de temperatuur geschikt moet zijn voor de locatie waar de sensor is geïnstalleerd.

Zodra alle temperaturen zijn gecontroleerd, wordt de module gevalideerd.

Deursensor (alleen uReaderGPS)

1. Selecteer waar deursensoren zijn aangesloten (C9, C10 of beide).
    2. Klik op het blauwe vraagteken om de module te valideren.
    3. Open een of meerdere portieren en druk op Ja, ik heb het portier geopend.
    4. Sluit vervolgens de portieren en druk op Ja, ik heb het portier gesloten.
    5. Controleer of de module is gevalideerd door te zoeken naar het groene vinkje.

Kaartlezer

Selecteer wanneer een kaartlezer is aangesloten. Als er een kaartlezer wordt gedetecteerd, wordt de module gevalideerd.

Het wordt aanbevolen de installatie uit te voeren met een geplaatste stuurprogramma-/bedrijfskaart om te bevestigen dat de kaartlezer naar behoren werkt.

OPMERKING: Deze kaartlezers zijn rechtstreeks aangesloten op de IOX-UREADER of uReaderGPS via de seriële poort (connector A).

iButton

iButton-apparaten worden automatisch gedetecteerd wanneer ze worden aangesloten. Als er geen iButton-stick is aangesloten wanneer de module wordt geselecteerd, wordt er een waarschuwing weergegeven op het scherm. Om verder te gaan met de installatie:

1. Druk op het oranje uitroepteken.
    2. Schakel het selectievakje Negeer iButton-waarschuwingen in.
    3. Druk op OK.
    4. Het wordt ten zeerste aanbevolen de installatie uit te voeren met een iButton-stick om te controleren of de installatie correct is.

Als er een iButton-apparaat en -stick zijn aangesloten, ziet u de ID die aan die stick is gekoppeld:

4. Activeringsformulier invullen

Om de installatie te voltooien, vult u de formulieren Eindklant, Installateurbedrijf en Installatieregister in.

Eindklant

Voer alle verplichte velden over de eindklant in. Velden met een sterretje zijn verplicht.

Installateurbedrijf

Voer alle verplichte velden over het installateurbedrijf in. Velden met een sterretje zijn verplicht. U kunt optioneel een ander e-mailadres opgeven om een kopie van de validatie-e-mail te ontvangen.

Installatieregister

Voer alle vereiste velden in over het installatieregister. Velden met een sterretje zijn verplicht.

Als alle vereiste velden zijn ingevuld, drukt u op Indienen om de installatie te voltooien. Dit biedt het ondersteuningsteam de benodigde informatie om het proces te voltooien.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen, drukt u op Annuleer de installatie om opnieuw te beginnen.

5. Problemen oplossen

✱ OPMERKING: Wanneer u een foutmelding ziet, noteer dan de foutcode als deze wordt weergegeven. Dit helpt het ondersteuningsteam bij het oplossen van uw specifieke probleem.

Serienummer van het apparaat

De installatie kan niet worden voortgezet als:

1. Het serienummer onjuist is.
    2. Er geen apparaat is verbonden. Zowel de IOX-UREADER als de uReaderGPS/uReaderFMS geven een waarschuwing weer als het apparaat is losgekoppeld of als zich communicatieproblemen voordoen.
    3. Het apparaat al is gevalideerd. Neem contact op met ondersteuning als u dit bericht ontvangt.

Elektrisch

1. Als de elektrische module in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    2. Als de elektrische module fouten bevat, wordt op het scherm een rood uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven:
      1. Waarschuwing voertuigstatus: De voertuigstatus is niet gedetecteerd. Op het scherm wordt een groen vinkje weergegeven om aan te geven dat de installatie kan worden voortgezet.
      2. Voertuigspanning: Deze fout wordt veroorzaakt door een probleem met de voertuigaccu.
      3. Accustatus (alleen uReaderGPS): De interne batterij van de uReader is defect. Neem contact op met ondersteuning.
      4. GPS (alleen uReaderGPS)

3. Als de GPS-module in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    4. Als de GPS-module fouten bevat, wordt op het scherm het rode uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven.
      1. Antennestatus (open / kort / gestoord): Controleer of de antenne en/of kabel correct zijn geïnstalleerd.
      2. CANbus

5. Als de CANbus-module in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    6. Als de CANbus-module fouten heeft, wordt op het scherm het rode uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven:
      1. Status: Waarschuwing: Controleer of het contact van het voertuig is ingeschakeld.
      2. Status: Uitgeschakeld/fout: Controleer de lijst met compatibele voertuigen (in het Engels) en de CANbus-aansluitingen.
      3. Kilometerteller: Controleer de lijst met compatibele voertuigen (in het Engels) en de CANbus-aansluitingen.
      4. Totaal gebruikte brandstof: Controleer de lijst met compatibele voertuigen (in het Engels) en de CANbus-aansluitingen.
      5. Tachograaf

7. Als de tachograafmodule in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    8. Als de tachograafmodule fouten bevat, wordt op het scherm het rode uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven:
      1. Status tachograaf: Controleer ANN./FRONTAAL-aansluiting van de tachograaf.
      2. D8-status: Controleer de D8-aansluiting.
      3. Thermograaf

9. Als de thermograafmodule in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    10. Als de thermograafmodule fouten bevat, wordt op het scherm het rode uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven:
      1. Thermograafpoort: Controleer de aansluiting van de thermograaf.
      2. Thermograaf FW (alleen voor een Thermoking-model): Controleer de firmwareversie.
      3. Thermograaf Temp X: Controleer de aansluiting van de thermograaf.
      4. Koeleenheid

11. Als de koeleenheid in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    12. Als de koeleenheid fouten bevat, wordt op het scherm het rode uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven:
      1. Koeleenheidpoort: Controleer de aansluiting van de thermograaf (SERIEEL/CAN).
      2. Status van de koeleenheid: Controleer of de koeleenheid is ingeschakeld.
      3. Zones van de koeleenheid: Controleer de kabel die is aangesloten op de koeleenheid.
      4. Temperatuursensor

13. Als de temperatuurmodule in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    14. Als de temperatuurmodule fouten bevat, wordt op het scherm het rode uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven:
      1. Temperatuursensor X: Onjuiste temperatuur. Controleer de aansluitingen of de geïnstalleerde sensoren.

Kaartlezer

1. Als de kaartlezermodule in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.
    1. Als de kaartlezer fouten bevat, wordt op het scherm het rode uitroepteken weergegeven. Druk op het pictogram om het foutbericht weer te geven:
      1. Kaartlezer niet verbonden: Controleer de aansluitingen. De led van de kaartlezer moet branden.
      2. Kaarttype onbekend: De kaart is niet geplaatst of is niet bekend. Probeer de kaart te verwijderen en weer te plaatsen.

iButton

1. Als de iButton-module in orde is, wordt op het scherm het groene vinkje weergegeven.