Welkom!

We willen u graag laten kennismaken met uw nieuwe Surfsight™ dashcam.

Met de dashcam kunt u de kracht van video gebruiken om uw wagenparkvoertuigen te verbinden, uw bestuurders te beschermen op de weg en levens te redden. Gebruik de Geotab Camera Add-In om live videofeeds en video-opnamen te bekijken, regels en uitzonderingen te maken om afgeleid rijgedrag en zware rijomstandigheden te detecteren, en nog veel meer.

We wensen u een veilige rit!

Het Surfsight- en Geotab-team

Kennismaken met Surfsight en de Geotab Camera Add-In

Profiteer van onze slimme en eenvoudige oplossing.

1. LEG DE RIT VAST - Maak tegelijkertijd opnames van de weg en het interieur om afleidingen en riskant rijgedrag te detecteren tijdens de hele rit.
  2. PROACTIEVE WAARSCHUWINGEN VOOR DE BESTUURDER - Geef visuele en hoorbare waarschuwingen bij afleidingen en riskante rijgebeurtenissen en moedig bestuurders aan om hun gedrag in realtime te corrigeren.
  3. LIVE-VIDEO - Bekijk live-videofeeds en video-opnamen in MyGeotab om uw voertuigen te volgen, locaties te verifiëren, klantenservice te verbeteren en meer.*
  4. CLOUDBEHEER - Maak regels en uitzonderingen in MyGeotab aan om afleidingen tijdens het rijden, ruw rijgedrag en meer te detecteren. Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding van de Geotab Camera Add-In (in het Engels).*

*Afhankelijk van de beschikbaarheid van het mobiele netwerk.

Wat zit er in de doos van de camera?

Controleer voordat u aan de slag gaat met de AI-12 dashcam of de volgende items in uw camerapakket aanwezig zijn:

OPMERKING:

Noteer het IMEI-nummer van de camera. Het IMEI-nummer staat op een sticker op de camera zelf en op de achterkant van de doos van de camera. U hebt dit nummer nodig bij het instellen van de camera.

OPMERKING:

De dashcam bevat een microsimkaart van uw provider, die nodig is om de dashcam te activeren.

Optionele accessoires

De volgende kabelbomen zijn optionele accessoires die kunnen worden gebruikt om uw dashcam in te stellen:

Surfsight-voedingskabelboom

Geotab HRN-TNULL-kabelboom

Het volgende item is een optioneel accessoire waarmee u de SD- en simkaarten en de voedingskabel verder kunt vastzetten, zodat ze niet kunnen worden losgetrokken:

Sabotagebestendige hoes voor Surfsight

Surfsight AI-12-functies

CAMERA MET ZICHT OP DE WEG

In deze afbeelding wordt de camera weergegeven terwijl deze naar de weg is gericht, samen met een beschrijving van de functies.

Diagram

Description automatically generated

CAMERA IN HET INTERIEUR

In deze afbeelding wordt de camera weergegeven terwijl deze naar het interieur is gericht, samen met een beschrijving van de functies.

Diagram

Description automatically generated

De Surfsight™ dashcam installeren

OPMERKING: Voordat u begint met de montage, moet u ervoor zorgen dat het voertuig op een vlakke ondergrond staat en dat de voorruit schoon en droog is.

Warning with solid fill

WAARSCHUWING!

Lees voorafgaand aan de installatie de veiligheidswaarschuwingen, kennisgevingen en richtlijnen op surfsight.com/safetywarnings/ (in het Engels).

* In sommige rechtsgebieden gelden voorschriften die verbieden of beperken waar voorwerpen op de voorruit kunnen worden geplaatst. Houd u aan de toepasselijke wetgeving.

Volg deze stappen om de installatie te starten:

1. Bevestig de montagesteun op de dashcam.
  2. Plaats de dashcam zo hoog mogelijk aan de bestuurderszijde van het voertuig.
  3. Verwijder de afdekstrip van de 3M-tape en monteer de dashcam op de voorruit.
  4. Volg een van de twee installatieopties:

Optie 1: Geotab HRN-TNULL-kabelboom met Surfsight voedingskabelboom

Raadpleeg stap 1- 3 in het document HRN-TNULL for Camera Solutions (HRN-TNULL voor cameraoplossingen) (in het Engels) om verder te gaan met de installatie, samen met het gedeelte Important Safety Information and Limitations of Use (Belangrijke veiligheidsinformatie en gebruiksbeperkingen).

Nadat u de dashcam hebt geïnstalleerd volgens stappen 1-3 in het document HRN-TNULL for Camera Solutions, volgt u deze stappen:

1. Sluit de Surfsight-voedingskabelboom aan op de dashcam. Wanneer u de stroombron via vaste bedrading heeft aangesloten, wordt de dashcam automatisch ingeschakeld telkens wanneer het voertuig beweegt.
  2. Start uw voertuig om de dashcam te testen.
  3. OPMERKING: Wanneer een dashcam wordt opgeslagen, loopt de accu volledig leeg. Voordat u de dashcam gebruikt, moet u deze langere tijd opladen. Gebruik een voedingsbron van ten minste 2 A voordat u de dashcam inschakelt.

4. Nadat u uw dashcam hebt getest, leidt u de voedingskabel langs de hemelbekleding van het voertuig van de A-stijl naar de voedingsbron.

U hebt uw dashcam nu geïnstalleerd!

Nu u uw dashcam hebt geïnstalleerd, gaat u naar het gedeelte De weergavehoeken van de dashcam instellen.

Optie 2: Set met vaste bedrading (aanbevolen voor professionele installateurs)

Raadpleeg het gedeelte Over de set met vaste bedrading en Voorbereiding van de vaste bedrading. Volg daarna de stappen in het gedeelte Vaste bedrading aanleggen naar de zekeringkast van het voertuig voordat u verder gaat met De weergavehoeken van de dashcam instellen.

Over de set met vaste bedrading

Het aansluiten van de dashcam op de zekeringkast van het voertuig is een van de meest gebruikelijke installatiemethoden om uw dashcam in te schakelen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de AI-12 dashcam-functies zoals de stand-bymodus, moet de dashcam worden aangesloten op een constante 12V- of 24V-voedingsbron.

OPMERKING:

Voor de draden is een voedingsbron van 12 V of 24 V nodig.

De set met vaste bedrading bevat twee draden en een dashcamstekker:

1. een zwarte massadraad voor een metalen aardingsbout
  2. een rode draad om de dashcam op de voeding aan te sluiten
  3. een kabel met een ronde stekker voor aansluiting op de dashcam

Voorbereiding van de vaste bedrading

Warning with solid fill

WAARSCHUWING!

Deze installatie mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerde of deskundige persoon. Werken aan het voedingssysteem van uw voertuig kan gevaarlijk zijn. Raadpleeg een deskundige voor advies.

Vaste bedrading aanleggen naar de zekeringkast van het voertuig

Voer de volgende stappen uit om de vaste bedrading van de dashcam aan te leggen:

1

Plaats de nieuwe zekeringhouder uit de installatieset in sleuf 1 van de kit voor het toevoegen van een extra zekering.

• 2

Plaats de zekering uit de zekeringkast van het voertuig in sleuf 2.

OPMERKING: Als u de onderdelen in de verkeerde volgorde aanbrengt, wordt de voeding geblokkeerd.

3

Snijd een deel van het rubberen omhulsel weg om de bedrading van uw vaste kabel bloot te leggen.

4

Krimp met behulp van een standaard puntbektang de kabel met vaste bedrading met de krimpklem die is meegeleverd in de kit.

• 5

Sluit de zekeringhouder uit de kit aan op de door u gekozen zekeringsleuf in het voertuig.

6

Sluit de massadraad aan door deze onder een metalen bout te schuiven of in een metaaldeel van uw voertuig vast te schroeven. Gebruik indien nodig een dop- of steeksleutel om de bout los te draaien.

OPMERKING: Een losse massadraad kan leiden tot problemen met de voeding van uw dashcam. Wij raden u aan uw draad te aarden op een ongelakte metalen bout.

7

Sluit de voedingskabel aan op de dashcam.

• 8

Start uw voertuig om de dashcam te testen.

OPMERKING: Wanneer een dashcam wordt opgeslagen, loopt de accu volledig leeg. Voordat u de dashcam gebruikt, moet u deze langere tijd opladen. Gebruik een voedingsbron van ten minste 2 A voordat u de dashcam inschakelt.

9

Nadat u uw dashcam hebt getest, leidt u de voedingskabel langs de hemelbekleding van het voertuig van de A-stijl naar de voedingsbron.

U hebt uw dashcam nu geïnstalleerd!

De weergavehoeken van de dashcam instellen

U kunt de weergavehoeken van zowel de naar de weg gerichte lens als de lens in het interieur instellen. Volg deze stappen om de hoeken in te stellen:

1

Nadat u bent ingestapt en het portier hebt gesloten, drukt u op het touchscreen van de dashcam om het pincodescherm weer te geven.

2

Voer de standaardpincode 3333 in om de dashcam voor de eerste keer te ontgrendelen en voer dan uw eigen pincode in.

1. OPMERKING: Raadpleeg het Surfsight Help Center (in het Engels) als u hulp nodig hebt met uw pincode.

• 3

Druk op Live View.

• 4

Gebruik de pijltoetsen om te schakelen tussen weergave van de weg en weergave van het interieur.

5

Gebruik de speciale schroevendraaier die in de doos van de camera is meegeleverd om de drie veiligheidsschroeven aan de ronde zijde van de dashcam los te draaien. Maak de schroeven niet volledig los.

• 6

Pas de hoek van de naar de weg gerichte lens aan door de behuizing van de dashcam te draaien en pas vervolgens de hoek van de lens in het interieur aan door aan de ring te draaien. Controleer of alle hoeken correct zijn ingesteld.

• 7

Gebruik Live View om de lenzen voor op de weg en in de cabine in de juiste richting te plaatsen. Gebruik de pijltoetsen om te schakelen tussen de weergaven. Plaats de dashcam zo hoog mogelijk aan de bestuurderszijde van het voertuig.

Belangrijk: De dashcam moet ten minste 1,6 meter boven de grond worden geïnstalleerd voor naar de weg gerichte ADAS.

Deze functie is compatibel met de dashcam v3.10. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

• Controleer het volgende:

1. U kunt het bovenlichaam van de bestuurder duidelijk zien
    2. U kunt de weg duidelijk zien
    3. De dashcam belemmert het gezichtsveld van de bestuurder niet
    4. De dashcam heeft een directe zichtlijn naar de lucht
    5. Opmerking: Bij gebruik van MV+AI moet het bovenlichaam van de bestuurder in het zicht van de camera in het interieur zijn. Raadpleeg voor meer informatie de Geotab Knowledge Base (in het Engels). Als de dashcam het bovenlichaam van de bestuurder niet vastlegt, plaatst u de dashcam zo hoog mogelijk onder de achteruitkijkspiegel zonder dat het zicht van de dashcam op de bestuurder wordt belemmerd.

Wanneer een dashcam wordt opgeslagen, loopt de accu volledig leeg. Voordat u de dashcam gebruikt, moet u deze langere tijd opladen. Gebruik een voedingsbron van ten minste 2 A voordat u de dashcam inschakelt.

• 8

Draai de drie schroeven aan de zijkant vast wanneer u klaar bent.

Belangrijke opmerkingen bij de installatie

1. De ingaande voedingsaansluiting bevindt zich aan de ronde zijkant van de dashcam.

1. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de AI-12 dashcam-functies zoals de stand-bymodus, moet de dashcam worden aangesloten op een constante 12V- of 24V-voedingsbron.

OPMERKING: De verbinding van de dashcam kan worden uitgeschakeld als de bewaking van het accuverbruik van het GO-apparaat wordt geactiveerd en de accuspanning van het voertuig daalt tot onder 10,5 V in een 12V-systeem. Als dit gebeurt, wordt de voeding van de IOX-poort van het GO-apparaat uitgeschakeld voor GO9-apparaten en hoger.

Het menu AI-12 Settings openen

1. Nadat u bent ingestapt en het portier hebt gesloten, drukt u op het touchscreen van de dashcam om het pincodescherm weer te geven.
    2. Voer de standaard-PIN 3333 in om de dashcam voor de eerste keer te ontgrendelen of voer vervolgens uw eigen PIN in.
    3. Het scherm wordt ontgrendeld en het menu wordt weergegeven.

WiFi

Audio Alarms

IMEI

Select APN

Notify Live Streaming

More Info

Add APN

Change PIN

Certification

Text Overlay

Change Driver PIN

Build Version: XX.XX.XX

Distracted Driving

Calibration

Format SD card

In-Cabin Recording

ADAS

Factory Reset

Driver Position Left/Right

Recording Encryption

Power Off

Speed in MPH

Brightness

US Date format

Language

De versnellingsmeter van de dashcam kalibreren

De AI-12 dashcam bevat interne sensoren die riskante rijgebeurtenissen detecteren. U moet de sensoren kalibreren voordat u de dashcam gebruikt.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat het voertuig op een vlakke ondergrond staat, dat het contact is uitgeschakeld en dat de dashcam online is.

1. Nadat u bent ingestapt en het portier hebt gesloten, drukt u op het touchscreen van de dashcam om het pincodescherm weer te geven.
    2. Voer de standaard-PIN 3333 in om de dashcam voor de eerste keer te ontgrendelen of voer vervolgens uw eigen PIN in.
    3. Druk in het menu Settings op Calibration.

De op de weg gerichte ADAS voor de dashcam kalibreren

OPMERKING:

Deze functie is compatibel met de dashcam-firmwareversie v3.10. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

De Surfsight™-dashcam maakt gebruik van ADAS-functies (Advanced Driver Assistance System) om informatie te verzamelen over de weg vóór het voertuig. De dashcam kan bumperkleven detecteren (gevallen waarin u te dicht op het voertuig vóór u rijdt) en kan de tijd tot een botsing (TTC) inschatten.

Surfsight™ beheert begrenzingsparameters voor TTC. Wanneer de bestuurder de geconfigureerde TTC-limiet overschrijdt gedurende de geconfigureerde duur (of langer), worden visuele en hoorbare waarschuwingen verzonden. Gebruikers kunnen de toegestane TTC- en duurparameters configureren, zoals weergegeven in de onderstaande tabel:

Parameternaam

Omschrijving

Geldige waarden (milliseconden)

Standaardwaarden (milliseconden)

Tijd tot botsing bij daglicht

TTC-limiet bij daglicht

1000 tot 5000

2.000

Tijd tot botsing in het donker (headwayAlertNightThreshold)

TTC-limiet in het donker

1000 tot 5000

3.000

Continue tijd tot botsing

(headwayAlertTime)

De tijd dat de TTC kan worden overschreden totdat waarschuwingen worden afgegeven. Deze waarde is hetzelfde bij daglicht en in het donker.

1000 tot 60000

3.000

Raadpleeg voor meer informatie het artikel ADAS calibration from the AI-12 dashcam (ADAS-kalibratie van de AI-12 dashcam) in het Surfsight Help Center (in het Engels).

Live video vanaf de dashcam bekijken

U kunt live-video rechtstreeks vanaf de dashcam bekijken.

De op de weg gerichte camera streamt max. vierentwintig beelden per seconde. De camera in het interieur streamt vijftien beelden per seconde.

Volg deze stappen om live-video van de dashcam te bekijken:

1

Nadat u bent ingestapt en het portier hebt gesloten, drukt u op het touchscreen van de dashcam om het pincodescherm weer te geven.

2

Voer de standaard-PIN 3333 in om de dashcam voor de eerste keer te ontgrendelen of voer vervolgens uw eigen PIN in.

Het scherm wordt ontgrendeld en het menu wordt weergegeven.

OPMERKING: Raadpleeg het Surfsight Help Center als u hulp nodig hebt met uw pincode.

3

Druk op Live View.

De live-video wordt op het scherm weergegeven.

4

Gebruik de pijltoetsen onder het scherm om te schakelen tussen de camera voor (naar de weg gericht) en achter (in het interieur).

5

Gebruik de pijltoets terug om terug te keren naar het hoofdmenu.

OPMERKING: De Surfsight-camera is slechts een hulpmiddel voor de bestuurder en is geen vervanging voor een veilige, consciëntieuze bestuurder. De camera kan niet compenseren voor een bestuurder die afgeleid, onoplettend of gehinderd is door vermoeidheid, drugs- of alcoholgebruik. Ongeacht of de Surfsight-camera wordt gebruikt, is het altijd de verantwoordelijkheid van de bestuurder om passende corrigerende maatregelen te nemen. Wacht nooit tot de camera een waarschuwing geeft voordat u maatregelen neemt om een ongeval te voorkomen. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot ernstig lichamelijk letsel of de dood, of ernstige materiële schade.

Opgenomen video's vanaf de dashcam bekijken

U kunt opnamen rechtstreeks vanaf de dashcam bekijken.

De op de weg gerichte camera streamt max. vierentwintig beelden per seconde. De camera in het interieur streamt vijftien beelden per seconde.

Ga als volgt te werk om opnamen van de dashcam te bekijken:

1

Nadat u bent ingestapt en het portier hebt gesloten, drukt u op het touchscreen van de dashcam om het pincodescherm weer te geven.

2

Voer de standaard-PIN 3333 in om de dashcam voor de eerste keer te ontgrendelen of voer vervolgens uw eigen PIN in.

Het scherm wordt ontgrendeld en het menu wordt weergegeven.

OPMERKING: Raadpleeg het Surfsight Help Center (in het Engels) als u hulp nodig hebt met uw pincode.

3

Druk op Recordings.

4

Gebruik de pijlknoppen om door de opties te bladeren.

5

Selecteer de video die u wilt bekijken en druk op Play.

Volgende stappen

Nadat u de dashcam hebt geïnstalleerd en gekalibreerd, stelt u de dashcam-software in:

1

Meld u aan bij MyGeotab (my.geotab.com) en ga naar de pagina Voertuigen en assets. Klik op de knop Paired cameras (Gekoppelde camera's).

2

Selecteer op de pagina Cameras het vervolgkeuzemenu Add camera (Camera toevoegen) en klik op Add camera (Camera toevoegen).

3

Voer het IMEI-nummer van de dashcam in (afgedrukt op de camerabox en op de dashcam) en het serienummer van het GO-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd (dit moet overeenkomen met het GO-apparaat dat al aan de database is toegevoegd). Klik vervolgens op Save (Opslaan).

Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding van de Geotab Camera Add-In voor de Surfsight-camera (in het Engels).

CONFORMITEITSVERKLARINGEN

This device complies with part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions: (1) This device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation. Any changes or modifications not expressly approved by Surfsight could void user’s authority to operate the equipment. Caution: Exposure to radio frequency radiation.

To comply with FCC RF exposure compliance requirements, for mobile configurations, a separation distance of at least 20 cm must be maintained between the antenna of this device and all persons. This device must not be co-located or operating in conjunction with any other antenna or transmitter.

This equipment has been tested and found to comply with the limits for a Class B digital device, pursuant to part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection against harmful interference in a residential installation. This equipment generates, uses and can radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instructions, may cause harmful interference to radio communications. However, there is no guarantee that interference will not occur in a particular installation. If this equipment does cause harmful interference to radio or television reception, which can be determined by turning the equipment off and on, the user is encouraged to try to correct the interference by one or more of the following measures:

1. Reorient or relocate the receiving antenna.
    2. Increase the separation between the equipment and receiver.
    3. Connect the equipment into an outlet on a circuit different from that to which the receiver is connected.
    4. Consult the dealer or an experienced radio/TV technician for help.

Industry Canada Notice

This device complies with Industry Canada license-exempt RSS standard(s).

Operation is subject to the following conditions: (1) This device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation.

This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. CAN ICES-003 (B).

Cet appareil est conforme aux normes RSS exemptes de licence d’Industrie Canada. Don utilisation est soumise aux deux conditions suivantes: (1) Cet appareil ne doit pas causer d’interférences nuisibles et (2) cet appareil doit accepter toute interférence reçue, y compris les interférences susceptibles de provoquer un fonctionnement indésirable.

Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. NMB-003 (B).

CAUTION: Exposure to Radio Frequency Radiation. To comply with RSS 102 RF exposure compliance requirements, for mobile configurations, a separation distance of at least 20 cm must be maintained between the antenna of this device and all persons. This device must not be co-located or operating in conjunction with any other antenna or transmitter.

Pour se conformer aux exigences de conformité 102 RSS RF exposition, pour des configurations mobiles, une distance de séparation d’au moins 20 cm doit être maintenue entre l’antenne de cet appareil et toutes les personnes. Cet appareil ne doit pas être co-localisés ou fonctionnant en conjonction avec une autre antenne ou transmetteur.

La operación de este equipo está sujeta a las siguientes dos condiciones: (1) es posible que este equipo o dispositivo no cause interferencia perjudicial y (2) este equipo o dispositivo debe aceptar cualquier interferencia, incluyendo la que pueda causar su operación no deseada.

Product Wireless Information 832-862 MHz: Max 23.49 dBm EIRP 880-915 MHz: Max 33.81 dBm EIRP 1710-1785 MHz: Max 29.75 dBm EIRP 1920-1980 MHz: Max 23.58 dBm EIRP 2400-2484 MHz: Max 9.78 dBm EIRP

Wir besitzen keine Versand- und Lagerfläche in Deutschland und sind nicht von der Rücknahmepflicht nach § 17 ElektroG betroffen.

Surfsight surfsight.com

Connected AI-12 dash cam 2 Year Limited Warranty

Warranty: surfsight.com/warranty

End User License Agreement: surfsight.com/eula

Terms of Use for Geotab Camera Add-in

Privacy: surfsight.com/privacy