Gegevensschema en woordenboek

EN - CS-CZ - DE-DE - ES-ES - ES-LATAM - FR-CA - FR-FR - IT-IT - JA-JP - KO-KR - PL-PL - PT-BR - SV-SE

Augustus 2023

Inhoudsopgave

Inleiding

De Geotab Data Connector is een tool voor wagenparkbeheerders om geaggregeerde gegevens uit talrijke Geotab-gegevensbronnen, afkomstig van hun eigen wagenpark, te importeren in hun favoriete BI- of visualisatietool. De tool geeft wagenparkbeheerders toegang tot geaggregeerde gegevens in hun favoriete BI-tool, zonder dat ze handmatig MyGeotab-rapporten hoeven te over te nemen. Dit document geeft gedetailleerde definities van de kolommen die beschikbaar zijn in elk van de data assets.

Aanvullende hulpbronnen

Hulpbron

Omschrijving

Link

Gebruikershandleiding

Dit document biedt een overzicht en instructies om aan de slag te gaan met het aanbod Geotab Data Connector.

Geotab Data Connector - Gebruikershandleiding

Handleiding voor sjablonen

Dit document biedt een overzicht van BI-hulpmiddelsjablonen en instructies voor het gebruik van de sjablonen.

Geotab Data Connector - Handleiding voor sjablonen

Algemene definities

Taken

Geotab beschikt over een gepatenteerd machine learning-algoritme dat de taak (het doel) van elk voertuig vaststelt op basis van de verzamelde gegevens. De mogelijkheid om deze informatie te gebruiken voor een Oorsprong/Bestemming-analyse is uniek voor Geotab, omdat het wagenparkbeheerders specifieke inzichten biedt in welke soorten taken hun voertuigen uitvoeren.

Naam taak

Omschrijving

Long Haul

Het voertuig heeft een zeer groot activiteitenbereik en blijft doorgaans niet op dezelfde locatie. Het voertuig is geen 'hub-and-spoke', maar ook niet 'deur-tot-deur'.

Regional

Het voertuig heeft een breed scala aan activiteiten, boven de drempelwaarde van 150 kilometer hemelsbreed voor vrijstelling voor korte afstanden (in het Engels), maar blijft vaak op dezelfde locatie. Het voertuig is geen 'hub-and-spoke', maar ook niet 'deur-tot-deur'.

Local

De actieradius van het voertuig is minder dan 150 kilometer hemelsbreed, dus komt het in aanmerking voor de vrijstelling voor korte afstanden (in het Engels) op grond van de voorschriften voor Diensturen. Bovendien vertoont het voertuig geen gedrag dat in lijn is met andere taken, zoals 'hub-and-spoke' en 'deur-tot-deur'.

Door to Door

Het voertuig maakt per werkdag aanzienlijk meer stops dan de meeste andere voertuigen, maar is vaak ook heel weinig tijd kwijt per stop.

Hub and Spoke

Het voertuig besteedt veel van zijn werkdagen aan het maken van meerdere rondritten vanaf één locatie (een centrale hub). Doorgaans maakt het voertuig gemiddeld meer dan één heen- en terugrit per werkdag, waarbij het grootste deel van het totale aantal kilometers voor rekening komt van deze ritten.

Beschikbaarheid van gegevens

Afhankelijk van het tariefplan van uw apparaat zijn sommige kolommen al dan niet beschikbaar. De volgende tabel geeft een algemeen overzicht van de beschikbaarheid van functies per plan. Voor een uitgebreid overzicht van alle functies van de tariefplannen raadpleegt u het document Vergelijking van de kenmerken van de tariefplannen.

Basis

Regulatory

Pro

ProPlus

Tabel: Vehicle KPI

Gedeeltelijk

Gedeeltelijk

Gebruikskolommen (bijv. rijden, stationair draaien, aantal ritten)

Kolommen met betrekking tot de motorstatus (bijv. brandstof en kilometerteller)

Storingsgerelateerde kolommen

Table: Vehicle Latest Metadata

Gedeeltelijk

Gedeeltelijk

Kolommen met betrekking tot de motorstatus (bijv. brandstof en kilometerteller)

Storingsgerelateerde kolommen

Tabel: Vehicle Groups

Tabel: Voorspellende analyses en benchmarks voor de veiligheid

*

*

Tabel: Inzichten in onderhoud

Geotab levert over het algemeen historische gegevens (KPI's) vanaf 01-01-2021. Voor sommige apparaten die vóór juli 2022 in MyGeotab zijn gearchiveerd, kunt u mogelijk hun historische (KPI) gegevens wel of niet zien vanwege een technische beperking. Houd er rekening mee dat sommige databases een beperkte beschikbaarheid van historische gegevens hebben, inclusief maar niet beperkt tot hun looptijd of actieve apparaatplannen met Geotab.

Data Assets

Vehicle KPI

De tabel Vehicle KPI biedt een geaggregeerd overzicht op voertuigniveau. Op basis van het geselecteerde tijdsaggregatieniveau (per uur, dagelijks, maandelijks) voorziet elke rij in een samenvatting voor elk voertuig (of apparaat, wanneer het VIN niet leesbaar is of niet kan worden gedecodeerd). Vehicle KPI-tabellen bevatten gegevens die vanaf januari 2021 zijn geaggregeerd.

Aggregatieniveau:

1. Op tijd: Per uur, dagelijks en maandelijks, op basis van de door het apparaat aangegeven tijdzone (geconfigureerd in MyGeotab)
  2. Op entiteit: VIN of DeviceId (wanneer het VIN niet leesbaar is, vertegenwoordigt de rij de activiteit die door het telematica-apparaat is geregistreerd).
  3. Vernieuwingsfrequentie: Dagelijks om ongeveer 11 uur UTC.

OPMERKING: VehicleKPI-aggregatie wordt uitgevoerd op basis van de lokale datum. Als gevolg hiervan kan er een mogelijke vertraging van maximaal 2 dagen zijn, afhankelijk van de tijdzone waarin uw apparaten zich bevinden.

Tabelnamen:

1. VehicleKpi_Hourly
    2. VehicleKpi_Daily
    3. VehicleKpi_Monthly

Schemadocumentkoppelingen:

4. VehicleKPI_Hourly
  5. VehicleKPI_Daily
  6. VehicleKPI_Monthly

7. Vehicle Latest Metadata

De tabel Vehicle Latest Metadata biedt extra context en groeperingspotentieel voor de andere geaggregeerde overzichtstabellen. Elke rij bevat metagegevens over het voertuig en het apparaat, waardoor een verbinding met andere geaggregeerde overzichtstabellen mogelijk is met behulp van VIN en DeviceId.

Aggregatieniveau:

8. Op entiteit: VIN en DeviceId.
  9. Vernieuwingsfrequentie: Ieder uur

OPMERKING: Als een telematica-apparaat aan meer dan 1 voertuig is gekoppeld, kan er meer dan 1 rij voor dat apparaat in de kolom Device SerialNo staan. Raadpleeg de kolommen DateFrom en DateTo om te bepalen welk voertuig momenteel is toegewezen (waarbij het veld ActiveTo een tijdelijke aanduiding is voor de datum 01-01-2050). Als een actief telematica-apparaat het VIN van een voertuig niet aan het apparaat kan koppelen, wordt een extra rij zonder VIN weergegeven in de tabel Vehicle Latest Metadata met een ActiveTo-datum van 2050.

Tabelnaam: LatestVehicleMetadata

Schemadocumentkoppeling: Vehicle Latest Metadata

Vehicle Groups

De tabel Groups zorgt voor de toewijzing van de DeviceId en het SerialNo aan de MyGeotab-groepen waartoe het apparaat behoort. Voor elk apparaat dat lid is van een onderliggende groep of lid is van meerdere groepen, bevat deze tabel 1 rij om elke afzonderlijke groep vast te leggen waarmee het apparaat is verbonden.

Aggregatieniveau:

10. Op entiteit: DeviceId.

Vernieuwingsfrequentie: Dagelijks

OPMERKING: Voor complexe groepsstructuren in MyGeotab ondersteunen we momenteel slechts 100 dieptelagen.

Tabelnaam: Apparaatgroepen

Schemadocumentkoppeling: Voertuiggroepen

Voorspellende veiligheidsanalyses en benchmarking

Voorspellende veiligheidsanalyse bewaakt het rijgedrag en richt zich op rijgebeurtenissen zoals plotselinge acceleratie, hard remmen, scherpe bochten en sneller rijden dan de snelheidslimiet. Auto's met vergelijkbaar rijgedrag worden gegroepeerd en verder geanalyseerd om het aantal botsingen binnen elke groep te berekenen. Benchmarking vergelijkt de veiligheidsprestaties van een wagenpark met vergelijkbare wagenparken in het systeem, zodat een wagenpark kan worden vergeleken met de industrienormen.

Aggregatieniveau: Dagelijks

Vernieuwingsfrequentie: Dagelijks om ongeveer 23:30 UTC

Tabelnaam:

1. Wagenparkveiligheid_Dagelijks
  2. Voertuigveiligheid_Dagelijks
  3. Schemadocumentkoppeling:

1. Wagenparkveiligheid dagelijks
    2. Voertuigveiligheid dagelijks
    3. Inzichten in onderhoud

Inzichten in onderhoud maakt gebruik van uitgebreide gegevens om duidelijke en overtuigende push-based-inzichten te bieden aan wagenparkbeheerders. Met behulp van gegevensanalyse- en AI-modellen helpt Active Insights uw gegevens om te zetten in meetbare kostenbesparingen, met aanbevelingen over wat u kunt doen om uw wagenpark te optimaliseren.

Aggregatieniveau: Dagelijks

Vernieuwingsfrequentie: Dagelijks om ongeveer 09:00 UTC

Tabelnaam:

4. MaintenanceIssues_Log
    5. MaintenanceIssues_Daily

Schemadocumentkoppeling:

1. Onderhoudsproblemenlogboek
    2. Onderhoudsproblemen dagelijks

Veronderstellingen over gegevens

1. Weergavemachtiging: Gebruikers kunnen alleen gegevens/rijen bekijken waartoe ze toegang hebben in MyGeotab.
      1. Wanneer u een machtigingsinstelling in MyGeotab wijzigt, kan het tot 10 minuten duren voordat de machtigingswijzigingen worden doorgevoerd in de tool Geotab Data Connector.
      2. Wanneer u het groepslidmaatschap van een apparaat wijzigt in MyGeotab, kan het tot 1 uur duren voordat het nieuwe groepslidmaatschap wordt weergegeven in de tool Geotab Data Connector.
      3. Voor apparaten die zijn gearchiveerd vóór MyGeotab versie 7.0, zijn mogelijk geen volledige historische gegevens beschikbaar in de Data Connector.
      4. Momenteel worden de gedetailleerde data-vrijgaves van MyGeotab voor specifieke meetwaarden (zoals brandstof- en motormetingen) niet weergegeven in de bijbehorende meetwaarden in de gegevensconnector. Gebruikers hebben toegang tot alle metrieken in het gegevenswoordenboek voor de apparaten waarvoor ze toestemming hebben om deze weer te geven.
    2. Belangrijk om te weten over tijdzones:
      1. Voor voertuig-KPI-tabellen: Gegevens worden op lokale tijdbasis geaggregeerd, op basis van de tijdzone die voor elk apparaat in MyGeotab is ingesteld. Voor apparaten zonder opgegeven tijdzone is de standaardtijdzone America/New_York (UTC-4 tijdens zomertijd, anders UTC-5).
      2. Voor tabellen met veiligheidsbenchmarks: Gegevens worden dagelijks geaggregeerd op basis van de UTC-datum.
    3. Voertuigidentificatie: Het voertuigidentificatienummer (VIN) wordt naar beste vermogen aan de hand van de motor gedecodeerd. Daarnaast worden de voertuigkenmerken die zijn afgeleid van het VIN ook beperkt door de geldigheid van het gedecodeerde VIN en de beschikbaarheid van de VIN-decodeerregel.
    4. Gebruiksstatistieken: Gebruiksstatistieken zoals GPS-afstand, totaal aantal motoruren, rijtijd, stilstandtijd en aantal stops worden berekend op basis van de beweging die is geregistreerd door de GPS-meting op het telematica-apparaat.
    5. Brandstofgerelateerde metrieken: Brandstofgerelateerde metrieken zoals brandstofverbruiksafstand, totaal verbruikte brandstof en verbruikte brandstof bij stationair draaien, worden berekend op basis van de eindtijd van de rit.
      1. Als voorbeeld voor de geaggregeerde weergave per uur: Als een voertuig een rit heeft die begint om 14:15 uur en eindigt om 17:07 uur, kunnen de brandstofgerelateerde metrieken null of 0 zijn voor het tijdbereik van 14:00 tot 16:00 uur. Voor de meting om 17:00 uur worden de brandstofgerelateerde meetwaarden voor de gehele rit weergegeven.
    6. Eenheden: Tenzij anders aangegeven, worden metrische eenheden gebruikt.
    7. Onderhoudslogboeken: Onderhoudslogboeken worden alleen dagelijks bijgewerkt. De exacte tijdstempel van de updates in de onderhoudsproblemen binnen een dag wordt niet weergegeven.

Gedetailleerde schema's

Vehicle KPI

De tabel Vehicle KPI biedt een geaggregeerd overzicht op voertuigniveau. Op basis van het geselecteerde tijdsaggregatieniveau (per uur, dagelijks, maandelijks) voorziet elke rij in een samenvatting voor elk voertuig (of apparaat, wanneer het VIN niet leesbaar is of niet kan worden gedecodeerd).

VehicleKPI_Hourly

Kolom

Type

Omschrijving

UTC_Hour

TIMESTAMP

De UTC-tijdstempel van het uur voor de weergegeven gegevens.

Local_DateTime

DATETIME

De lokale datum/tijd van het uur voor de weergegeven gegevens. De lokale tijdzone wordt gedefinieerd in MyGeotab.

TimeZoneId

STRING

De naam van de tijdzone die wordt gebruikt om de UTC-tijdstempel om te zetten in de lokale datum/tijd.

Vin

STRING

Het voertuigidentificatienummer (VIN) is een alfanumerieke reeks van 17 tekens voor het voertuig dat is aangesloten op het telematica-apparaat. Dit veld is leeg als het apparaat het VIN niet kan lezen.

DeviceId

STRING

De id van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

Device_Health

STRING

Dit is een string om aan te geven of het telematica-apparaat goed werkt en de activiteit van het voertuig binnen het uur meet.

MinOdometer_Km

FLOAT

De laagste waarde voor de kilometerteller (in km), gemeten binnen het uur.

MaxOdometer_Km

FLOAT

De hoogste waarde voor de kilometerteller (in km), gemeten binnen het uur.

DriveDuration_Seconds

FLOAT

Totale tijd in seconden dat het voertuig actief in bedrijf was (zonder stationair te draaien), gemeten binnen het uur.

IdleDuration_Seconds

FLOAT

Totale tijd in seconden dat het voertuig stationair draaide, gemeten binnen het uur.

TotalEngine_Hours

FLOAT

Totale tijd in uren dat de motor van het voertuig gestart was, gemeten binnen het uur.

GPS_Distance_Km

FLOAT

Totale afstand (in km) die het voertuig heeft gereden, gemeten binnen het uur door wijzigingen in de GPS-positie.

Stops_Count

INTEGER

Totaal aantal stops, gemeten binnen het uur.

TotalFuel_Litres

FLOAT

De totale gebruikte brandstof (in liters) voor het voertuig. Let op: in dit veld wordt het totale brandstofverbruik weergegeven voor alle ritten die binnen dit specifieke uur eindigen. Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen het brandstofverbruik binnen dit uur.

IdleFuel_Litres

FLOAT

De verbruikte brandstof bij stationair draaien (in liters) voor het voertuig. Let op: in dit veld wordt het brandstofverbruik bij stationair draaien weergegeven voor alle ritten die binnen dit specifieke uur eindigen. Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen het brandstofverbruik bij stationair draaien binnen dit uur.

FuelEconomy_Distance_Km

FLOAT

De afstand (in km) waarop het brandstofverbruik betrekking had. Let op: in dit veld wordt de totale afstand vastgelegd die is verzameld over alle ritten die binnen dit specifieke uur eindigen (voor zover er brandstofwaarden beschikbaar waren). Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen de afstand die in aanmerking komt voor het volgen van brandstof voor dat uur.

UniqueVehicleFault_Count

INTEGER

Het aantal unieke motor-/voertuigstoringscodes, gemeten binnen het uur. Let op: we meten storingen momenteel via het OBDII- en J1939-protocol, evenals aangepaste reverse-engineed storingscodes voor bepaalde voertuigmerken/fabrikanten.

UniqueDeviceFault_Count

INTEGER

Het aantal unieke storingscodes, afkomstig van het telematica-apparaat zelf, gemeten binnen het uur. Dit aantal omvat storingen zoals problemen met de status van het apparaat en de verbinding.

LatestLongitude

FLOAT

De laatste geldige GPS-lengtegraad, gemeten binnen het uur.

LatestLatitude

FLOAT

De laatste geldige GPS-breedtegraad, gemeten binnen het uur.

VehicleKPI_Daily

Kolom

Type

Omschrijving

Local_Date

DATE

De lokale datum van de dag voor de weergegeven gegevens. De lokale tijdzone wordt gedefinieerd in MyGeotab.

Vin

STRING

Het voertuigidentificatienummer (VIN) is een alfanumerieke reeks van 17 tekens voor het voertuig dat is aangesloten op het telematica-apparaat. Dit veld is leeg als het apparaat het VIN niet kan lezen.

DeviceId

STRING

De id van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

Device_Health

STRING

Dit is een string aan te geven of het telematica-apparaat goed werkt en de activiteit van het voertuig binnen de lokale dag meet.

MinOdometer_Km

FLOAT

De laagste waarde voor de kilometerteller (in km), gemeten binnen de lokale datum.

MaxOdometer_Km

FLOAT

De hoogste waarde voor de kilometerteller (in km), gemeten binnen de lokale datum.

DriveDuration_Seconds

FLOAT

Totale tijd (in seconden) dat het voertuig actief in bedrijf was (zonder stationair te draaien), gemeten binnen de lokale datum.

IdleDuration_Seconds

FLOAT

Totale tijd (in seconden) dat het voertuig stationair draaide, gemeten binnen de lokale datum.

TotalEngine_Hours

FLOAT

Totale tijd (in uren) dat de motor van de auto gestart was, gemeten binnen de lokale datum.

GPS_Distance_Km

FLOAT

Totale afstand (in km) die het voertuig heeft gereden, gemeten binnen de lokale datum door wijzigingen in de GPS-positie.

Stops_Count

INTEGER

Totaal aantal stops, gemeten binnen de lokale datum.

TotalFuel_Litres

FLOAT

De totale gebruikte brandstof (in liters) voor het voertuig. Let op: in dit veld wordt het totale brandstofverbruik weergegeven voor alle ritten die binnen deze specifieke lokale datum eindigen. Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen het brandstofverbruik binnen deze lokale datum.

IdleFuel_Litres

FLOAT

De verbruikte brandstof bij stationair draaien (in liters) voor het voertuig. Let op: in dit veld wordt het brandstofverbruik bij stationair draaien weergegeven voor alle ritten die binnen deze specifieke lokale datum eindigen. Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen het brandstofverbruik bij stationair draaien binnen deze lokale datum.

FuelEconomy_Distance_Km

FLOAT

De afstand (in km) waarop het brandstofverbruik betrekking had. Let op: in dit veld wordt de totale afstand vastgelegd die is verzameld over alle ritten die binnen deze specifieke lokale datum eindigen (voor zover er brandstofwaarden beschikbaar waren). Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen de afstand die in aanmerking komt voor het volgen van brandstof binnen deze lokale datum.

UniqueVehicleFault_Count

INTEGER

Het aantal unieke motor-/voertuigstoringscodes, gemeten binnen de lokale datum. Let op: we meten storingen momenteel via het OBDII- en J1939-protocol, evenals aangepaste reverse-engineed storingscodes voor bepaalde voertuigmerken/fabrikanten.

UniqueDeviceFault_Count

INTEGER

Het aantal unieke storingscodes, afkomstig van het telematica-apparaat zelf, gemeten binnen de lokale datum. Dit aantal omvat storingen zoals problemen met de status van het apparaat en de verbinding.

LatestLongitude

FLOAT

De laatste geldige GPS-lengtegraad, gemeten binnen de lokale datum.

LatestLatitude

FLOAT

De laatste geldige GPS-breedtegraad, gemeten binnen de lokale datum.

VehicleKPI_Monthly

Kolom

Type

Omschrijving

Local_MonthStartDate

DATE

De maand voor de weergegeven gegevens. Dit veld is een datumveld (eerste dag van de maand) en bevat een overzicht van alle relevante records uit de tabel VehicleKPI_Daily met een Local_Date binnen deze maand.

Vin

STRING

Het voertuigidentificatienummer (VIN) is een alfanumerieke reeks van 17 tekens voor het voertuig dat is aangesloten op het telematica-apparaat. Dit veld is leeg als het apparaat het VIN niet kan lezen.

DeviceId

STRING

De id van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

Device_Health

STRING

Dit is een string aan te geven of het telematica-apparaat goed werkt en de activiteit van het voertuig binnen de lokale maand meet.

MinOdometer_Km

FLOAT

De laagste waarde voor de kilometerteller (in km), gemeten binnen de maand.

MaxOdometer_Km

FLOAT

De hoogste waarde voor de kilometerteller (in km), gemeten binnen de maand.

DriveDuration_Seconds

FLOAT

Totale tijd in seconden dat het voertuig actief in bedrijf was (zonder stationair te draaien), gemeten binnen de maand.

IdleDuration_Seconds

FLOAT

Totale tijd in seconden dat het voertuig stationair draaide, gemeten binnen de maand.

TotalEngine_Hours

FLOAT

Totale tijd in uren dat de motor van het voertuig gestart was, gemeten binnen de maand.

GPS_Distance_Km

FLOAT

Totale afstand (in km) die het voertuig heeft gereden, gemeten binnen de maand door wijzigingen in de GPS-positie.

Stops_Count

INTEGER

Totaal aantal stops, gemeten binnen de maand.

TotalFuel_Litres

FLOAT

De totale gebruikte brandstof (in liters) voor het voertuig. Let op: in dit veld wordt het totale brandstofverbruik weergegeven voor alle ritten die binnen deze specifieke maand eindigen. Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen het brandstofverbruik binnen deze maand.

IdleFuel_Litres

FLOAT

De verbruikte brandstof bij stationair draaien (in liters) voor het voertuig. Let op: in dit veld wordt het brandstofverbruik bij stationair draaien weergegeven voor alle ritten die binnen deze specifieke maand eindigen. Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen het brandstofverbruik bij stationair draaien binnen deze maand.

FuelEconomy_Distance_Km

FLOAT

De afstand (in km) waarop het brandstofverbruik betrekking had. Let op: in dit veld wordt de totale afstand vastgelegd die is verzameld over alle ritten die binnen deze specifieke maand eindigen (voor zover er brandstofwaarden beschikbaar waren). Dit betekent dat er meer kan worden geregistreerd dan alleen de afstand die in aanmerking komt voor het volgen van brandstof binnen deze maand.

UniqueVehicleFault_Count

INTEGER

Het aantal unieke motor-/voertuigstoringscodes, gemeten binnen de maand. Let op: we meten storingen momenteel via het OBDII- en J1939-protocol, evenals aangepaste reverse-engineed storingscodes voor bepaalde voertuigmerken/fabrikanten.

UniqueDeviceFault_Count

INTEGER

Het aantal unieke storingscodes, afkomstig van het telematica-apparaat zelf, gemeten binnen de maand. Dit aantal omvat storingen zoals problemen met de status van het apparaat en de verbinding.

LatestLongitude

FLOAT

De laatste geldige GPS-lengtegraad, gemeten binnen de maand.

LatestLatitude

FLOAT

De laatste geldige GPS-breedtegraad, gemeten binnen de maand.

Vehicle Latest Metadata

Tabelnaam: LatestVehicleMetadata

De tabel Vehicle Latest Metadata biedt extra context en groeperingspotentieel voor de andere geaggregeerde overzichtstabellen. Elke rij bevat metagegevens over het voertuig en het apparaat, zodat u een koppeling kunt maken met andere geaggreerde overzichtstabellen met behulp van het VIN en het serienummer van het apparaat.

Kolom

Type

Omschrijving

Vin

STRING

Het voertuigidentificatienummer (VIN) is een alfanumerieke reeks van 17 tekens voor het voertuig dat is aangesloten op het telematica-apparaat. Dit veld is leeg als het apparaat het VIN niet kan lezen.

DeviceName

STRING

De naam van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

DeviceId

STRING

De id van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

Device_Health

STRING

Dit is een string aan te geven of het telematica-apparaat goed werkt en de activiteit van het voertuig binnen de afgelopen 24 uur meet.

DeviceTimeZoneId

STRING

De naam van de tijdzone die wordt gebruikt om de UTC-tijdstempel om te zetten in de lokale datum/tijd.

DeviceTimeZoneOffset

STRING

De tijdzoneverschuiving, gekoppeld aan de DeviceTimeZoneId, die wordt gebruikt om de UTC-tijdstempel om te zetten in de lokale datum/tijd.

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

DateFrom

TIMESTAMP

De UTC-tijdstempel voor het moment waarop we het telematica-apparaat hebben waargenomen dat is gekoppeld aan het opgegeven VIN. Als het apparaat wordt losgekoppeld en opnieuw wordt aangesloten op hetzelfde VIN, is dit de meest recente tijdstempel voor herverbinding. Als het VIN leeg of null is, geeft de DateFrom-datum de eerste tijdstempel van het moment waarop het telematica-apparaat aan de MyGeotab-database was gekoppeld.

DateTo

TIMESTAMP

De eind-UTC-tijdstempel voor het moment waarop we het telematica-apparaat hebben waargenomen dat is gekoppeld aan het opgegeven VIN. Als het apparaat wordt losgekoppeld en opnieuw wordt aangesloten op hetzelfde voertuig-VIN, wordt dit veld bijgewerkt naar de meest recente herverbinding. Als het VIN leeg of null is, geeft de DateTo-datum de laatste tijdstempel van het moment waarop het telematica-apparaat was gekoppeld aan de MyGeotab-database. Een DateTo-datum van 2050 betekent voor onbepaalde tijd actief.

Year

STRING

Modeljaar van het voertuig, gedecodeerd vanuit het VIN.

Manufacturer

STRING

Fabrikant van het voertuig, gedecodeerd vanuit het VIN.

Model

STRING

Model van het voertuig, gedecodeerd vanuit het VIN.

Engine

STRING

Motor van het voertuig, gedecodeerd vanuit het VIN.

FuelType

STRING

Brandstoftype van het voertuig, gedecodeerd vanuit het VIN.

WeightClass

STRING

Gewichtsklasse van het voertuig, gedecodeerd vanuit het VIN.

VocationName

STRING

Het gepatenteerde machine-learning-label van Geotab voor het rijgedrag/rijpatroon van het voertuig.

VocationDescription

STRING

Het gepatenteerde machine-learning-label van Geotab voor het rijgedrag/rijpatroon van het voertuig. Deze kolom bevat de gedetailleerde beschrijving van de toegewezen taak.

DevicePlans

STRING

De meest recente, door komma's gescheiden lijst met apparaatplannen die actief zijn op het apparaat.

LastOdometer_DateTime

TIMESTAMP

De UTC-tijdstempel voor de laatste geldige gemeten kilometerstand.

LastOdometer_Km

FLOAT

De laatste geldige gemeten kilometerstand.

LastEngineStatus_DateTime

TIMESTAMP

De UTC-tijdstempel voor de laatst gemeten motorstatuswaarde.

LastGps_DateTime

TIMESTAMP

De UTC-tijdstempel voor de laatst gemeten GPS-waarde.

LastGps_Latitude

FLOAT

De breedtegraad voor de laatste geldige gemeten GPS-waarde.

LastGps_Longitude

FLOAT

De lengtegraad voor de laatste geldige gemeten GPS-waarde.

LastGps_Speed

INTEGER

De snelheid (in km/u) voor de laatste geldige gemeten GPS-waarde.

Last24Hours_ActiveVehicleFaults

INTEGER

Het aantal unieke motor-/voertuigstoringscodes dat binnen de afgelopen 24 uur is gemeten. Let op: we meten storingen momenteel via het OBDII- en J1939-protocol, evenals aangepaste reverse-engineed storingscodes voor bepaalde voertuigmerken/fabrikanten.

Last24Hours_ActiveDeviceFaults

INTEGER

Het aantal unieke storingscodes, afkomstig van het telematica-apparaat zelf, gemeten binnen de afgelopen 24 uur. Dit aantal omvat storingen zoals problemen met de status van het apparaat en de verbinding.

Vehicle Groups

Tabelnaam: Apparaatgroepen

De tabel DeviceGroups zorgt voor de toewijzing van het serienummer van het apparaat aan de MyGeotab-groepen waartoe het apparaat behoort. Elk apparaat heeft 1 rij gegevens voor elke groep waartoe het behoort (bijvoorbeeld als het lid is van meerdere groepen of lid is van een onderliggende groep).

Kolom

Type

Omschrijving

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

DeviceId

STRING

De ID van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

GroupId

STRING

De groeps-ID (in MyGeotab) waartoe het apparaat behoort.

ImmediateGroup

BOOLEAN

Dit veld is True als het telematica-apparaat expliciet deel uitmaakt van deze groep. Dit veld is False als het telematica-apparaat het groepslidmaatschap heeft overgenomen als een bovenliggende groep.

GroupName

STRING

De naam van de groep (in MyGeotab) waartoe het apparaat behoort.

Voorspellende veiligheidsanalyses en benchmarking

Voorspellende veiligheidsanalyse bewaakt het rijgedrag en richt zich op rijgebeurtenissen zoals plotselinge acceleratie, hard remmen, scherpe bochten en sneller rijden dan de snelheidslimiet. Auto's met vergelijkbaar rijgedrag worden gegroepeerd en verder geanalyseerd om het aantal botsingen binnen elke groep te berekenen. Benchmarking vergelijkt de veiligheidsprestaties van een wagenpark met vergelijkbare wagenparken in het systeem, zodat een wagenpark kan worden vergeleken met de industrienormen.

Wagenparkveiligheid_Dagelijks

Kolomnaam

Type

Omschrijving

Date

DATE

De UTC-datum voor de weergegeven gegevens

TotaalCollisionCount_Daily

INTEGER

Aantal botsingen gedetecteerd op die dag door het ML-model van Geotab voor het gehele wagenpark

ClusterDescription

STRING

Beschrijving van de peer group die is gebruikt om uw wagenpark te benchmarken

FleetsInCluster

INTEGER

Aantal wagenparken in de peer group van uw wagenpark

VehiclesInCluster

INTEGER

Aantal voertuigen in de peer group van uw wagenpark

HarshAcceleration_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de zware acceleratieprestaties van het wagenpark. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

HarshBraking_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de zware remprestaties van het wagenpark. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

HarshCornering_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de zware bochtprestaties van het wagenpark. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

Seatbelt_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de veiligheidsgordelprestaties van het wagenpark. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

Speeding_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de prestaties voor te hard rijden van het wagenpark. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

Safety_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de algehele veiligheidsprestaties van het wagenpark. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

PredictedCollisionsPer1MillionKm

FLOAT

Voorspeld aantal botsingen voor het hele wagenpark voor de volgende 1 miljoen kilometer

PredictedCollisionsPer1MillionKm_Benchmark

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionKm onder de peer group van het wagenpark. Het is gelijk aan het gemiddelde (wiskundig gemiddelde) van PredictedCollisionsPer1MillionKm in de peer group.

PredictedCollisionsPer1MillionKm_PeerGroupleader

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionKm onder de peer group van het wagenpark. Het is gelijk aan het 20e percentiel van PredictedCollisionsPer1MillionKm in de peer group.

PredictedCollisionsPer1MillionM

FLOAT

Voorspeld aantal botsingen voor het hele wagenpark voor de volgende 1 miljoen mijl

PredictedCollisionsPer1MillionM_Benchmark

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionM onder de referentiegroep van het wagenpark. Het is gelijk aan het gemiddelde (wiskundig gemiddelde) van PredictedCollisionsPer1MillionM in de referentiegroep.

PredictedCollisionsPer1MillionM_PeerGroupleader

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionM onder de referentiegroep van het wagenpark. Het is gelijk aan het 20e percentiel van PredictedCollisionsPer1MillionM in de referentiegroep.

VehicleSafety_Daily

Kolomnaam

Type

Omschrijving

UTC_Date

DATE

De UTC-datum voor de weergegeven gegevens

DeviceId

STRING

De ID van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

Vin

STRING

Het voertuigidentificatienummer (VIN) is een alfanumerieke reeks van 17 tekens voor het voertuig dat is aangesloten op het telematica-apparaat. Dit veld is leeg als het apparaat het VIN niet kan lezen.

HarshAcceleration_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de zware acceleratieprestaties van het apparaat. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

HarshBraking_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de zware remprestaties van het apparaat. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

HarshCornering_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de zware bochtprestaties van het apparaat. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

Seatbelt_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de veiligheidsgordelprestaties van het apparaat. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

Speeding_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de prestaties voor te hard rijden van het apparaat. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

Safety_Rank

FLOAT

De rang (percentiel) van de algehele veiligheidsprestaties van het apparaat. Hoe hoger dit aantal, hoe beter u ervoor staat in vergelijking met andere wagenparken in uw peer group.

PredictedCollisionsPer1MillionKm

FLOAT

Voorspeld aantal botsingen voor het voertuig voor de volgende 1 miljoen kilometer

PredictedCollisionsPer1MillionKm_Benchmark

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionKm onder de peer group van het voertuig. Het is gelijk aan het gemiddelde (wiskundig gemiddelde) van PredictedCollisionsPer1MillionKm in de peer group.

PredictedCollisionsPer1MillionKm_PeerGroupleader

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionKm onder de peer group van het voertuig. Het is gelijk aan het 20e percentiel van PredictedCollisionsPer1MillionKm in de peer group.

PredictedCollisionsPer1MillionM

FLOAT

Voorspeld aantal botsingen voor het voertuig voor de volgende 1 miljoen mijl

PredictedCollisionsPer1MillionM_Benchmark

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionM onder de referentiegroep van het voertuig. Het is gelijk aan het gemiddelde (wiskundig gemiddelde) van PredictedCollisionsPer1MillionM in de referentiegroep.

PredictedCollisionsPer1MillionM_PeerGroupleader

FLOAT

Benchmark voor PredictedCollisionsPer1MillionM onder de referentiegroep van het voertuig. Het is gelijk aan het 20e percentiel van PredictedCollisionsPer1MillionM in de referentiegroep.

CollisionProbabilityPer100ThousandKm

FLOAT

Voorspelde kans dat het voertuig ten minste 1 botsing heeft, voor de volgende 100.000 kilometer

CollisionProbabilityPer100ThousandKm_Benchmark

FLOAT

Benchmark voor CollisionProbabilityPer100ThousandKm onder de peer group van het voertuig. Het is gelijk aan het gemiddelde (wiskundig gemiddelde) van CollisionProbabilityPer100ThousandKm in de referentiegroep.

CollisionProbabilityPer100ThousandKm_PeerGroupleader

FLOAT

Beste presteerder voor CollisionProbabilityPer100ThousandKm onder de peer group van het voertuig. Het is gelijk aan het 20e percentiel van PredictedProbability_KM in de peer group.

CollisionProbabilityPer100ThousandM

FLOAT

Voorspelde kans dat het voertuig ten minste 1 botsing heeft, voor de volgende 100.000 mijl

CollisionProbabilityPer100ThousandM_Benchmark

FLOAT

Benchmark voor CollisionProbabilityPer100ThousandM onder de referentiegroep van het voertuig. Het is gelijk aan het gemiddelde (wiskundig gemiddelde) van CollisionProbabilityPer100ThousandM in de referentiegroep.

CollisionProbabilityPer100ThousandM_PeerGroupleader

FLOAT

Beste presteerder voor CollisionProbabilityPer100ThousandM onder de referentiegroep van het voertuig. Het is gelijk aan het 20e percentiel van CollisionProbabilityPer100ThousandM in de referentiegroep.

Inzichten in onderhoud

Inzichten in onderhoud maakt gebruik van uitgebreide gegevens om duidelijke en overtuigende push-based-inzichten te bieden aan wagenparkbeheerders. Met behulp van gegevensanalyse- en AI-modellen helpt Active Insights uw gegevens om te zetten in meetbare kostenbesparingen, met aanbevelingen over wat u kunt doen om uw wagenpark te optimaliseren.

MaintenanceIssues_Log

Kolomnaam

Type

Omschrijving

TimeZoneId

STRING

De naam van de tijdzone die wordt gebruikt om de UTC-tijdstempel om te zetten in de lokale datum/tijd.

DeviceId

STRING

De ID van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

IssueType

STRING

Het type onderhoudsprobleem, inclusief antiblokkeersysteem, nokkenaspositiesensor, koelsysteem, uitlaatgasrecirculatie, gloeibougie, water in brandstof en elektrische systeemsclassificatie.

IssueActiveFrom_Date

DATE

De datum waarop het onderhoudsprobleem begon voor het betreffende telematica-apparaat. De lokale tijdzone wordt gedefinieerd in MyGeotab.

IssueActiveTo_Date

DATE

De datum waarop het onderhoudsprobleem voor het betreffende telematica-apparaat is geëindigd. De lokale tijdzone wordt gedefinieerd in MyGeotab.

MaintenanceIssues_Daily

Kolomnaam

Type

Omschrijving

TimeZoneId

STRING

De naam van de tijdzone die wordt gebruikt om de UTC-tijdstempel om te zetten in de lokale datum/tijd.

DeviceId

STRING

De ID van het telematica-apparaat, zoals aangegeven in MyGeotab.

SerialNo

STRING

Serienummer van het telematica-apparaat dat in het voertuig is geïnstalleerd.

IssueType

STRING

Het type onderhoudsprobleem, waaronder het antiblokkeersysteem, de nokkenaspositiesensor, het koelsysteem, de uitlaatgasrecirculatie, de gloeibougie, water in brandstof en elektrische systeemsclassificatie.

Local_Date

DATE

De datum waarop het probleem actief was voor het betreffende telematica-apparaat. De lokale tijdzone wordt gedefinieerd in MyGeotab.