Geotab® GO9® – Uitbreidbaar telematica-apparaat

Ga voor de meest recente versie naar: gtb.page.link/MNs3

Apparaat GO9

Het telematica-apparaat GO9 van Geotab is het krachtigste apparaat in zijn soort. De GO9 heeft een 32-bits processor plus 4x meer geheugen en 5x meer RAM dan de GO8®. Net als de GO8 biedt de GO9 geavanceerde GPS-technologie, g-krachtbewaking, GEOTAB IOX® -uitbreidbaarheid, beoordelingen van de motor- en accustatus, en communicatie op het LTE-netwerk (raadpleeg het gedeelte Mobiel in de onderstaande tabel Technische specificaties en functies voor meer informatie).

Voertuigtracking

Met behulp van het gepatenteerde tracking-algoritme van Geotab reproduceert de GO9 nauwkeurig voertuigritten en analyseert hij incidenten. De GO9 waarschuwt chauffeurs ook onmiddellijk voor overtredingen en biedt, met hardware-add-ons, live begeleiding voor de rijprestaties van de chauffeur. Voor de GO9 is geen antenne op het dashboard of een andere draadverbinding nodig.

Beveiliging

De platformbeveiliging van Geotab is ontworpen voor end-to-end-bescherming van uw gegevens.

Belangrijke implementaties zijn:

1. GO-apparaat- en netwerkinterfaces met verificatie, encryptie en verificatie van de integriteit van berichten.
  2. GO-apparaten zijn geïndividualiseerd. Elk apparaat gebruikt een unieke ID en een niet-statische beveiligingssleutel, waardoor het moeilijk is om de identiteit van een apparaat te vervalsen.
  3. Draadloze updates maken gebruik van digitaal ondertekende firmware om te controleren of updates afkomstig zijn van een betrouwbare bron.
  4. Geotab maakt gebruik van onafhankelijke externe experts om het platform van begin tot eind te valideren.
  5. Volgens FIPS 140-2 gevalideerde firmwaremodule gebruikt voor uitvoering cryptografie (certificaat #3371).

Belangrijkste kenmerken

1. Eenvoudige installatie
  2. LTE-connectiviteit (bepaalde regio's)*
  3. Compact apparaat
  4. Intelligente begeleiding van de chauffeur in het voertuig
  5. Baanbrekende botsingsdetectie en -melding
  6. Uitbreidbaarheid met externe apparaten via IOX-technologie
  • Ingebouwde zelfkalibrerende versnellingsmeter en gyroscoop
  • Nagenoeg realtime voertuiggegevens
  • Korte GPS-acquisitietijd dankzij de ondersteuning van Almanac OTA
  • Ondersteuning voor GPS+GLONASS-connectiviteit
  • Aanvullende systeemeigen ondersteuning voor meer voertuigprotocollen
  • End-to-end cyberbeveiliging

• Technische specificaties en functies

Interfaces

Motormanagement

Oudere interfaces:

1. Fysieke interfaces: J1850 PWM, J1850 VPW, J1708, 9141-2 en ISO 14230 (KWP2000) bij pennen 2 en 10.
    2. Snelheid: 10,4/41,6 kbaud voor J1850, 9141-2 en ISO 14230 en 9600/62500 bps voor J1708
    3. Gegevenspakketprotocollen: J1850 PWM, J1850 VPW, J1708, J1708 CAT, ISO Toyota, ISO Vario, ISO Ford, ISO Isuzu
    4. Diagnostische/toepassingsprotocollen: OBD2

5. Standaard CAN:

1. Fysieke interfaces: CAN bij pennen 6 en 14, 3 en 11, 2 en 10.
      2. Snelheid: 125/250/500 kbps
      3. Gegevenspakketprotocollen: ISO 15765 CAN, GMLAN, VW TP 2.0, SAE J1939-21, SAE J1939-FMS
      4. Diagnostische/toepassingsprotocollen: OBD2, WWH-OBD, UDS (ISO 14229)

5. Enkeldraads CAN-systeem:

1. Fysieke interfaces: enkeldraadse CAN bij pen 1.
        2. Snelheid: 33/50/83,3 kbps
        3. Gegevenspakketprotocollen: GMLAN, OEM-specifiek

4. CAN met medium/lage snelheid:

1. Fysieke interfaces: J1939-13 Type 2, TTL CAN bij pennen 3 en 11, 2 en 10.
          2. Snelheid: 50/125/250 kbps
          3. Gegevenspakketprotocollen: GMLAN, OEM-specifiek, ISO 15765 CAN, SAE J1939-21, SAE J1939-FMS
          4. Diagnostische/toepassingsprotocollen: Std OBD2, WWH-OBD, UDS (ISO 14229)

5. * Ondersteuning bij 2- of 3-draads installatie (voor tracking van oudere voertuigen/middelen)

Invoer/uitvoer

1. Zoemer
            2. LED's – ontsteking, GPS, mobiele telefoon
            3. IOX (meer details hieronder)
            4. Interne antennes voor GPS/mobiele telefoon
  • *Mobiele telefoon

Beschikbaarheid varieert per certificering - volledige lijst met ondersteunde landen hier (in het Engels)

1. GO9 LTE ATT/Telus/Rogers/Bell/Mexico
      1. LTE (CAT-1): Banden 2/4/5/12, 3G: Banden 2/5
    2. GO9 LTE ATT FirstNet Ready
      1. LTE (CAT-1): Banden 2/4/5/12/14, 3G: Banden 2/5
    3. GO9 LTE T-Mobile
      1. Enkelvoudige modus LTE (CAT-1): Banden 2/4/12
    4. GO9 LTE Verizon
      1. Enkelvoudige modus LTE (CAT-1): Banden 4/13
    5. GO9 LTE Sprint (Stopgezet)
      1. Enkelvoudige modus LTE (CAT-1): Banden 25/26/2/5/12
    6. GO9 LTE - Oceanië (Nieuw-Zeeland, Australië)
      1. LTE (CAT-M1): Banden 3/28
    7. GO9 LTE - EMEA* (alleen EU28, Japan, Zuid-Korea)
      1. LTE (CAT-M1): banden 1/3/5/8/20, 2G: banden 850/900/1800/1900 MHz
    8. GO9 3G/2G Globaal
      1. 3G: 800/850/900/1900/2100 MHz
      2. 2G: 850/900/1800/1900 MHz
      3. Voldoet aan 3GPP
  • GPS-ontvanger

Modellen E1 en hoger: Gelijktijdige GPS, GLONASS, Galileo en BeiDou plus SBAS en QZSS. Onder E1: Gelijktijdige GPS en GLONASS plus SBAS en QZSS.

Minder dan 2 seconden Time-To-First Fix voor warme en ondersteunde starts

Modellen E1 en hoger: Koude start minder dan 24 sec. Onder E1: Koude start minder dan 26 sec.

A-GNSS

Nauwkeurigheid: ~2,0 m CEP

OTA FW-updates ondersteund

Ondersteuning voor I/O-uitbreiding (IOX)

Ondersteunt momenteel een combinatie van maximaal 5 van de volgende opties.

1. IOX-ALERT
    2. IOX-ANALOG
    3. IOX-AUXM
    4. IOX-BATTERY
    5. IOX-BT
    6. IOX-BUZZ
    7. IOX-CAN
    8. IOX-KEYLESS
    9. IOX-GOTALK
    10. IOX-NFCREADERA
    11. IOX-OUTPUTM
    12. IOX-RS232F
    13. IOX-RS232M
    14. IOX-RS232D
    15. IOX-SATIRDv2
    16. IOX-USB
    17. IOX-UREADER
    18. IOX-WRKS
    19. Meer informatie (in het Engels)

• Milieu

Bedrijfstemperatuur

−40 tot +85 °C

SAE J1455

Temperatuur

1. Thermische schok
    2. Temperatuurcyclus
    3. Vochtigheid

Mechanische vibratie

Mechanische schok

4. Operationele schok
    5. Val tijdens transport
    6. Val tijdens hanteren
    7. Algemene elektrische omgeving van zware trucks

1. Elektrische kenmerken van steady-state
  • Versnellingsmeter en gyroscoop

3D-versnellingsmeter en 3D-gyroscoop. Volledig bereik voor versnelling van ±8 g en hoekbereik van ±250 dps

Versnellings- en hoeksnelheidswaarde van 1,66 kHz

Mechanisch

Gewicht: 70 g

Afmetingen: 75 mm lang × 50 mm breed × 23 mm hoog

Behuizing: PC+ABS

Elektrisch

Spanning

Ondersteuning van 12V- en 24V-systemen

Stroom

120 mA bij 12 V Bedrijfsmodus (normaal/nominaal stroomverbruik)

250 mA bij 12 V Bedrijfsmodus (max. stroomverbruik)

4,5 mA bij 12 V Slaapstand (min. stroomverbruik)

3,0 mA bij 24 V Slaapstand (min. stroomverbruik)

✱ OPMERKING: De maximale stroomverbruikwaarden worden bereikt tijdens de overdracht in regio's met een redelijke tot uitstekende dekking van het mobiele netwerk. Het maximale stroomverbruik bij 24 V zal lager zijn dan bij 12 V.

GO9-apparaten kunnen een maximale totale stroom van 2500 mA bij 12 V/24 V doorlaten naar IOX-hardware in serie via een resetbare overstroombeveiliging.

✱ OPMERKING: Er kunnen maximaal 5 IOX-accessoires worden verbonden in het IOX-doorlusnetwerk. Voeg voor elke IOX in de serie het maximale stroomverbruik toe en overschrijd het maximale totale IOX-stroomverbruik niet.

Naleving

FCC, ISED, PTCRB, NOM, HERO/HERF/HERP (bepaalde SKU's), CE, E-Mark, REACH, RoHS, WEEE, RCM, MIC, CITC, IMDA, KCC, NCC, NBTC, UKCA, RAMATEL, ANATEL, BTRC, NTRC, SDPPI, ARTCI, ARTEC, SIRIM, ANRT, NICTA, ARTP

Providers: T-Mobile, AT&T, Verizon, Telefónica, Rogers, Bell, TELUS, Telenor, Telstra

Ondersteuning OTA (Over-The-Air)

Firmware-updates: Voor onderhoud, nieuwe functies en aangepaste toepassingen

Parameters: Voor het in- en uitschakelen van extra functies

Almanac/Ephemeris Data: Voor snellere GPS-vergrendeling

Zoemer in het interieur

Decibel: >85 dBA op 10 cm

Feedback voor de chauffeur: Hard remmen, plotseling versnellen, nemen van scherpe bochten, te hoog toerental, overmatig stationair draaien en te hard rijden, veiligheidsgordelgebruik op basis van de motor (indien beschikbaar) en aangepaste opties

Test Mode: Diagnosepieptonen voor het valideren van GPS en draadloze verbinding

Spanningsregistratie

Spanningsregistratie op basis van een curve om zwakke accu's, defecte dynamo's en defecte startmotoren te detecteren.

Niet-vluchtig flashgeheugen van 64 Mb

Geheugen voor de belangrijkste gegevens: Maximaal 80.000 logbestanden in offline-modus (buiten bereik)

Geheugen voor botsingsgegevens: Bufferrecords van meer dan 100 minuten met gegevens van seconde tot seconde

(6.000 logbestanden). De laatste 72 records (1,2 minuten) worden onmiddellijk verzonden bij door de versnellingsmeter geactiveerde gebeurtenissen op botsingsniveau.

Registratieparameters

Gepatenteerd, op een curve gebaseerd algoritme voor gegevens van GPS/spanning/versnellingsmeter/motor voor minder en nauwkeurigere gegevenspunten.

Intelligente ontsteking

Niet op de motor gebaseerde ontstekingsherkenning op basis van spanning en beweging, waardoor een 3-draads installatie mogelijk is. Ideaal voor oudere voertuigen zonder motorinformatie en een verborgen installatie voor het bergen van het voertuig.

Installatie voorbereiden

Noteer het serienummer van het apparaat voordat u het GO-apparaat installeert. Het serienummer wordt gebruikt om de communicatiestatus van het GO-apparaat te controleren.

Lees de releasenotes van het apparaat (gtb.page.link/nLVh) of de voertuigspecifieke installatie-instructies (goo.gl/MCIXt0 (in het Engels)) grondig door om te controleren of wij uw voertuig ondersteunen. Als u vragen of twijfels hebt, raadpleegt u uw erkende verkoper.

Controleer of er op het dashboard geen waarschuwingslampjes branden wanneer het voertuig is ingeschakeld en of alle andere functies, zoals koplampen en knipperlichten, werken alvorens het apparaat te installeren.

Voeg vóór de installatie het apparaat toe aan uw MyGeotab-database, inclusief serienummer van het apparaat. Hierdoor zorgt u ervoor dat alle gegevens die vanaf het installatiepunt zijn geregistreerd, naar uw database worden verzonden.

✱ OPMERKING: u moet de juiste Geotab-hardware selecteren die geschikt is voor uw specifieke installatieomgeving en voertuiggebruik. Voor installaties waarbij blootstelling aan de elementen (bijv. vloeistoffen, stof of vochtige reiniging/ hogedrukreiniging van interieur) wordt verwacht, selecteert u het GO RUGGED®-apparaat (GR8 is conform IP67, GR9 is conform IP68 en IP69K). Raadpleeg de toepasselijke installatie-instructies en Belangrijke veiligheidsinformatie en gebruiksbeperkingen hieronder voor meer informatie over milieuverontreinigende stoffen.

Installatie-instructies

Lees de belangrijke gerelateerde veiligheidsinformatie en gebruiksbeperkingen die te vinden zijn na deze installatie-instructies. Lees en volg alle instructies en waarschuwingen om ernstig letsel en/of schade aan het voertuig te voorkomen.

WAARSCHUWING! Lees de belangrijke veiligheidsinformatie inclusief de gebruiksbeperkingen voordat u de GO installeert en volg deze installatie-instructies op. Lees en volg altijd alle veiligheidsinformatie om verlies van controle over het voertuig en ernstig letsel te voorkomen.

WAARSCHUWING! Sommige installaties zijn niet eenvoudig en moeten worden uitgevoerd door een erkende installateur om een veilige installatie te garanderen. Een onveilige installatie van het apparaat kan leiden tot een slechte elektrische en/of gegevensverbinding, wat kan leiden tot kortsluiting en brand of storingen in de bedieningselementen van het voertuig, met ernstig letsel of aanzienlijke schade aan uw voertuig als gevolg. Enkele voorbeelden die een professionele installatie vereisen door een erkende installateur:

1. De OBD-poort is zodanig geplaatst dat het apparaat uitsteekt, hetgeen het in- of uitstappen kan belemmeren, of dat het zodanig is geplaatst dat er tijdens het gebruik van het voertuig per ongeluk tegenaan kan worden geschopt of gestoten.
    2. Het apparaat is niet volledig beveiligd en kan dus los trillen of geschopt of gestoten worden.
    3. Er is een kabelboom of extra bedrading vereist.
    4. Wijzigingen aan het voertuig zijn nodig om het apparaat te bevestigen (bijvoorbeeld verwijderen van panelen), indien de OBD-poort is vervormd of beschadigd, of als fysieke schade zichtbaar is aan de elektrische bedrading.
    5. Het apparaat laat geen zes bieptonen horen en wordt niet ingeschakeld bij de eerste installatie.
    6. De installateur vraagt zich af of hij/zij een veilige installatie kan uitvoeren volgens deze instructies

WAARSCHUWING! Probeer geen producten te installeren, opnieuw te configureren of uit een voertuig te verwijderen terwijl het in beweging is of anderszins in gebruik is. Iedere installatie, configuratie of verwijdering mag alleen plaatsvinden in stationaire voertuigen die veilig zijn geparkeerd. Pogingen om apparaten te onderhouden terwijl het voertuig in beweging is, kunnen leiden tot storingen of botsingen, hetgeen ernstig letsel of de dood tot gevolg kan hebben.

Het GO-apparaat installeren

1

Zoek de diagnosepoort van de voertuigmotor. Deze is meestal te vinden in het chauffeursgedeelte op of onder knieniveau.

OPMERKING: Gebruik bij zware trucks altijd een voertuigspecifieke kabelboom als deze wordt aangeboden door Geotab of de voertuigfabrikant (zie de Harness Identification and Application [PUB] (in het Engels) en Harness Assessment Cheat Sheet GUIDE V2.0 [PUB] (in het Engels)). Als Geotab of de fabrikant van het voertuig geen speciale kabelboom voor zware trucks aanbiedt, gebruikt u de adapterkabelboom (HRN-CG13S1) voor alle 16-pins (OBDII)-installatiemethodes om mogelijke schade aan het GO-apparaat te voorkomen.

2

Lijn het ontvangeruiteinde van het apparaat uit met de motordiagnosepoort en druk het op zijn plaats. Controleer of het apparaat goed is aangesloten op de diagnosepoort. Zodra het apparaat is aangesloten, hoort u 6 korte piepjes.

3

Zodra het apparaat is aangesloten en stroom ontvangt, beginnen de LED's aan de voorkant van het apparaat te knipperen en zodra de onderstaande handelingen zijn voltooid, branden ze continu.

Rood LED – configuratie van het apparaat

Groen LED – verbinding met mobiel netwerk

Blauw LED – verbinding met GPS-netwerk

Tijdens de installatie geeft het apparaat om de 60 seconden twee korte piepjes. Het voltooien van deze initiële opstart kan enige minuten duren.

4

Zodra alle drie de LED's continu branden en u 10 korte piepjes hoort, zet u het apparaat vast met de meegeleverde kabelbinder.

OPMERKING: Het apparaat wordt als geïnstalleerd beschouwd wanneer de groene en blauwe LED's continu branden.

5

Wanneer u het apparaat met een verlengkabel onder het dashboard installeert, zorg er dan voor dat de antennezijde naar boven wijst, naar de lucht, voor kortere GPS-vergrendelingstijden. De GPS-antenne in de GO9 bevindt zich aan de onderkant van het apparaat.

6

Navigeer naar installmygps.com en open MyInstall (openbaar) om te controleren of het apparaat communiceert. Voer onder Installer Information (Installatie-informatie) uw naam en uw bedrijfsnaam in en druk op Next (Volgende). Voer onder Device serial number (Serienummer van apparaat) het serienummer van uw GO-apparaat in, dat u onder aan het apparaat vindt, en druk vervolgens op Validate (Valideren).

7

De apparaatstatus geeft een label met de status PASS (GESLAAD) of FAIL (MISLUKT) weer om u te informeren over de status van het apparaat. De status PASS (GESLAAD) geeft aan dat het apparaat de afgelopen 24 uur met succes met het netwerk heeft gecommuniceerd. De status FAIL (MISLUKT) geeft aan dat het apparaat de afgelopen 24 uur niet met het netwerk heeft gecommuniceerd.

LET OP: Als het apparaat niet communiceert, controleert u of het GO-apparaat correct is geïnstalleerd en probeert u het opnieuw.

8

Druk op Next (Volgende) om naar het gedeelte Vehicle information (Voertuiginformatie) te gaan. Een gebruiker kan voertuiggerelateerde informatie invoeren: voertuignaam, kentekenplaat, VIN, merk/model/jaar, kilometerstand, motoruren, referentie werkorder en installatieopmerkingen. U kunt de velden Make (Merk), Model (Model) en Jaar (Year) handmatig invoeren of op het zoekpictogram naast VIN (VIN) tikken om ze automatisch in te vullen. Als u de Odometer (Kilometerstand) invoert, moet u een maateenheid selecteren (km of mijl). U kunt het veld Work order reference (Referentie werkorder) gebruiken om het werkordernummer in te voeren. U kunt desgewenst Installation comments (Installatieopmerkingen) invoeren. Tik op Finish Installation (Installatie voltooien) om de installatie te voltooien.

LET OP: Voor sommige voertuigmerken en -modellen is de optie voor automatisch invullen wellicht niet mogelijk.

Raadpleeg de Gebruikershandleiding MyInstall voor meer informatie.

WAARSCHUWING! Alle apparaten in het voertuig en de bijbehorende bekabeling moeten stevig zijn bevestigd en uit de buurt van alle voertuigbedieningselementen worden gehouden, met inbegrip van gas-, rem- en koppelingspedalen. Hiervoor is het gebruik van een kabelbinder vereist bij het bevestigen van het apparaat of een verlengingskabelboom aan de OBD-connector, waarbij beide zijden van de kabelboom worden vastgezet. Als u geen kabelbinder gebruikt, kan vibratie in het voertuig leiden tot een losse verbinding. Dit kan indirect leiden tot een storing in de motorcomputer van het voertuig, controleverlies over het voertuig en ernstig letsel. Controleer de apparaten en kabels regelmatig om ervoor te zorgen dat alle apparaten en kabels goed vastzitten.

WAARSCHUWING! Als op enig moment nadat een apparaat in het voertuig is geïnstalleerd er een waarschuwingslampje gaat branden op het voertuigdashboard of als het voertuig snelheid verliest of duidelijk minder presteert, verwijdert u het apparaat en neemt u contact op met uw verkoper. Het blijven gebruiken van een voertuig met deze verschijnselen kan leiden tot controleverlies over het voertuig en ernstig letsel.

Belangrijke veiligheidsinformatie en gebruiksbeperkingen

Ga voor de meest recente versie van de gebruiksbeperkingen naar: gtb.page.link/Qti8.

WAARSCHUWING! De apparatuur in het voertuig moet vrij worden gehouden van vuil, water en milieuverontreinigende stoffen. Als u dit niet doet, kunnen eenheden defect raken of kortsluiting veroorzaken, wat kan leiden tot brandgevaar met verlies of ernstig letsel als gevolg.

WAARSCHUWING! Probeer niet de apparaten te verwijderen uit het voertuig waarin ze oorspronkelijk zijn gemonteerd om deze vervolgens in een ander voertuig te monteren. Niet alle voertuigen zijn compatibel en dit kan leiden tot onverwachte interacties met uw voertuig, waaronder plotseling verlies van vermogen of uitschakeling van de motor tijdens het rijden. Ook kan uw voertuig slecht of onregelmatig werken. Dit kan tot ernstig letsel en/of schade aan het voertuig leiden.

OPMERKING: Dit product bevat geen onderdelen die door de gebruiker kunnen worden onderhouden. Configuratie, onderhoud en reparatie mogen alleen worden uitgevoerd door een erkende verkoper of installateur. Ongeautoriseerd onderhoud van deze producten maakt uw productgarantie ongeldig.

OPMERKING: De EU-conformiteitsverklaring is beschikbaar op https://gtb.page.link/wkLP (3G) en https://gtb.page.link/2PV3 (LTM).

Wettelijke bepalingen

Waarschuwing: Naleving van RF-blootstelling

De antennes die voor deze zender worden gebruikt, moeten worden geïnstalleerd op een afstand van ten minste 20 cm van alle personen en mogen niet worden gebruikt in combinatie met een andere antenne of zender. Gebruikers en installateurs moeten worden voorzien van instructies voor de installatie van de antenne en de bedrijfsomstandigheden van de zender om te voldoen aan de vereisten voor blootstelling aan radiofrequentiestraling.

CANADA

CAN ICES-003 (B) / NMB-003 (B)

This device contains licence-exempt transmitter(s)/receiver(s) that comply with Innovation, Science and Economic Development Canada’s licence-exempt RSS(s). Operation is subject to the following two conditions:

1. This device may not cause interference.
    2. This device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device.

L’émetteur/récepteur exempt de licence contenu dans le présent appareil est conforme aux CNR d’Innovation, Sciences et Développement économique Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L’exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes :

1. L’appareil ne doit pas produire de brouillage;
    2. L’appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d’en compromettre le fonctionnement.

USA

This device complies with part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions: (1) This device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation.

NOTE: This equipment has been tested and found to comply with the limits for a Class B digital device, pursuant to part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection against harmful interference in a residential installation. This equipment generates, uses and can radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instructions, may cause harmful interference to radio communications. However, there is no guarantee that interference will not occur in a particular installation. If this equipment does cause harmful interference to radio or television reception, which can be determined by turning the equipment off and on, the user is encouraged to try to correct the interference by one or more of the following measures:

1. Reorient or relocate the receiving antenna.
    2. Increase the separation between the equipment and receiver.
    3. Connect the equipment into an outlet on a circuit different from that to which the receiver is connected.
    4. Consult the dealer or an experienced radio/TV technician for help.

Changes or modifications not expressly approved by Geotab could void the user’s authority to operate the equipment.

California

Only CARB-certified devices are allowed to submit on-board diagnostics (OBD) data to CARB. The device has been certified for use in Clean Truck Check from the date indicated in the Executive Order until the end of the calendar year, for a maximum period of one year. The vendor must submit the device to CARB to be recertified at the end of the certification period to continue participating in the Clean Truck Check. If the device no longer meets certification requirements, it can no longer be used to perform OBD Inspections, and a different certified device must be purchased.

Mexico

La operación de este equipo está sujeta a las siguientes dos condiciones: (1) es posible que este equipo o dispositivo no cause interferencia perjudicial y (2) este equipo o dispositivo debe aceptar cualquier interferencia, incluyendo la que pueda causar su operación no deseada.

EU

Product Wireless Information 703-748 MHz: Max 27.2 dBm EIRP 830-845 MHz: Max 25 dBm EIRP 832-862 MHz: Max 27.35 dBm EIRP 880-915 MHz: Max 31.17 dBm EIRP 1710-1785 MHz: Max 30.49 dBm EIRP 1920-1980 MHz: Max 27.3 dBm EIRP

Germany

Wir besitzen keine Versand- und Lagerfläche in Deutschland und sind nicht von der Rücknahmepflicht nach § 17 ElektroG betroffen.

Brazil

Este equipamento não tem direito à proteção contra interferência prejudicial e não pode causar interferência em sistemas devidamente autorizados.

Japan

本装置には、電波法に基づく技術基準適合証明を受けた特定無線設備が含まれています。認証番号と上段の表記はあくまでも推奨です。

Thailand

เครื่องโทรคมนาคมและอุปกรณ์นี้ มีความสอดคล้องตามมาตรฐานหรือข้อก าหนดทางเทคนิคของ กสทช.

เครื่องวิทยุคมนาคมนี้มีระดับการแผ่คลื่นแม่เหล็กไฟฟ้าสอดคล้องตามมาตรฐาน

ความปลอดภัยต่อสุขภาพของมนุษย์จากการใช้เครื่องวิทยุคมนาคมที่คณะกรรมการกิจการโทรคมนาคมแห่งชาติประกาศก าหนด