De IOX-UREADER is een multifunctionele IOX die ondersteuning biedt voor de functies tachograaf, contactloze CAN-klem en het registreren van Cold Chain-transportgegevens.

Belangrijkste kenmerken

Geotab Truck Solution (tachograaf)

1. Automatisch op afstand downloaden van voertuig- en bestuurdersinformatie.
  2. Automatische bestuurdersidentificatie die de individuele bestuurder koppelt aan een specifiek voertuig — waardoor de nauwkeurigheid van de rapportage op het MyGeotab-platform wordt verbeterd.
  3. Automatische downloads vinden plaats op regelmatige geplande intervallen of indien nodig op aanvraag (in overeenstemming met de technische en wettelijke vereisten van de Europese Unie).
  4. Verzendt real-time tachograafgegevens, waaronder de naam van de bestuurder, de status van de bestuurder en andere nuttige informatie (in overeenstemming met de technische en wettelijke vereisten van de Europese Unie).
  5. Raadpleeg het gedeelte‌‌ Installatie met een tachograaf‌‌ van de installatiehandleiding van de IOX-UREADER voor meer informatie.

Contactloze CAN-klem

6. Maakt de verbinding met de CAN-bus van het voertuig mogelijk met behulp van een capacitieve klem om motorgegevens van het voertuig zonder elektrisch contact te lezen, waardoor storingen van het voertuig worden voorkomen.
  7. Detecteert automatisch polariteit, baudrate en CAN-busprotocol zonder dat configuratie nodig is.
  8. Aanbevolen als een manier om de ondersteuning van motorgegevens uit te breiden en toegang te bieden tot voertuiggegevens wanneer dergelijke gegevens niet beschikbaar zijn via de diagnosepoort, of wanneer er geen diagnosepoort in het voertuig aanwezig is. De lijst met voertuigondersteuning (in het Engels) voor IOX-UREADER bevat de meest recente ondersteuningsinformatie voor voertuigondersteuning via CAN-klem.
  9. Raadpleeg het gedeelte Installeren van CAN-busklemmen van de installatiehandleiding van de IOX-UREADER voor meer informatie.

Cold Chain

10. Real-time temperatuurbewaking, bewijs van levering, aangepaste waarschuwingen en rapportage.
  11. Detectie van foutcodes en aangepaste waarschuwingen voor wagenparkbeheerders.
  12. Temperatuurinstelling op afstand.
  13. Storingen op afstand verwerpen.
  14. Deze functie is alleen beschikbaar voor assets in het VK en Europa.

Raadpleeg het gedeelte Installatie van Cold Chain van de installatiehandleiding van de IOX-UREADER voor meer informatie.

Ondersteunde kenmerken koude keten

Koeleenheden

De volgende tabellen geven een overzicht van alle kenmerken en bedieningselementen van de koeleenheden die momenteel worden ondersteund door IOX-UREADER-apparaten:

Fabrikant Controller of model (protocol)

Thermo King

ThemorGuard (6)

Thermo King

Smart Reefer (6)

Carrier Advanced

Vector (7)

Carrier Standard

Supra/Ultra/

Maxima (8)

Carrier

Vector HE 19 (16)

HWASUNG (12)

Thermo King

DSR (18)

GAH (17)

Carrier Xarios/ Pulsor

Carrier Neos/Zephyr/Viento

Functies beschikbaar in MyGeotab

Retourtemperatuur

(aantal zones)

✔ (1)

✔ (3)

✔ (2)

✔(3)

✔(3)

✔(2)

✔(2)

✔ (1)

✔ (1)

✔ (1)

Omgevingstemp

Afvoertemperatuur

Verdampertemperatuur

Temperatuur instelwaarde

✔ (1)

✔ (1)

Portiersensor⁶

Modus diesel/elektrisch

Aan/uit-schakelaar

Motortoerental

Totaal aantal uren⁵

Motoruren⁵

Elektrische uren⁵

Uren aan⁵

Automatische/handmatige modus

Motortemperatuur

✔1

Serienummer

Kentekenplaat

✔2

Brandstof %⁶

Machinetype

Accuspanning

3

3

✔1

Alarmmodel

Alarmtabel

Aantal alarmen

Alarmcodes

Max. alarmniveau

Instelwaarde aanpassen

✔4

Automatische/handmatige configuratie

✔4

Alarm wissen

✔4

Start/stop op afstand7

✘7

1 Alleen zichtbaar in MYG voor afzonderlijke trailers, niet voor bakwagens.

2 Serienummer en kentekenplaat worden niet ondersteund voor modules die een TG-VI-regelaar gebruiken.

3 Accuspanning wordt geleverd door de koeleenheid; indien niet beschikbaar, gebruik dan de spanning van het GO-apparaat dat zichtbaar is in MyGeotab.

4 Configuraties worden nog steeds geïmplementeerd in de add-in.

5 Er kan slechts één tijdwaarde tegelijk worden opgeslagen (totaal aantal uren, motoruren, elektrische uren OF ON-uren)

6 Alleen beschikbaar als er een sensor is aangesloten op de koeleenheid.

7 Deze functie wordt ondersteund via firmware. De hardwareconnectiviteit wordt nog steeds geïmplementeerd.

Thermografen

In de onderstaande tabel staan alle thermograaffuncties en -bedieningselementen die momenteel worden ondersteund door IOX-UREADER-apparaten.

Fabrikant

(protocol)

Modellen

Temperaturen

Aantal telemetrieën

Serienr.

Kentekenplaat

Thermo King (2)

TKDL C, T en R

4

4

Thermo King (9)

TouchLog of TouchPrint

6

4

Carrier (3)

500

4

4

Transcan (4)

2R, 2C en 2T

4

4

Transcan (13)

Advance

4

4

Euroscan (5)

X1, X2

4

4

Thermotrans (10)

-

4

Datacold (11)

600

6

Euroscan (11)

X3

6

Made Sistemi (14)

-

3

2

Apache (15)

Cold Tracer

6

4

Technische specificaties van hardware

De IOX-UREADER-set bestaat uit twee delen:

1. uReaderFMS
  2. IOX-NULL of HRN-TNULL

✱ OPMERKING: Zowel IOX-NULL als HRN-TNULL hebben precies dezelfde functie. IOX-NULL is momenteel end-of-life en wordt vervangen door HRN-TNULL.

uReaderFMS + IOX-NULL:

uReaderFMS + HRN-TNULL:

Gewicht

24,0 g

Grootte

Totale lengte: 72 mm L

Breedste punt: 35 mm B × 17 mm H

Behuizing

PP willekeurig copolymeer: moplen RP348R (natuurlijk)

Jet Black — universeel

Interfaces

CAN: 500 kbps (in serie)

Nominale ingangsspanning

12 V/24 V

Vermogen/stroomsterkte

Actief < 240 mW (20 mA bij 12 V - 10 mA bij 24 V)

Slaap < 70 mW (config. tot 20 mW)

Temperatuurwaarde

-40 ℃ tot +85 ℃

Connectoren

Poort A: Molex 43045-0409 (4-pins connector)

Poort B: Molex 43045-0609 (6-pins connector)

Compatibele apparaten

GO9® (firmwareversie x.31+)

Visuele status

Driekleurige verkeerslicht-LED, geeft de algemene status aan

Installatie-instructies

Raadpleeg de IOX-UREADER - Installatiehandleiding voor volledige installatie-instructies.

Belangrijke veiligheidsinformatie en gebruiksbeperkingen

Ga voor de meest recente versie van de gebruiksbeperkingen naar: goo.gl/834jJT.

WAARSCHUWING! Probeer geen producten te installeren, te configureren of uit een voertuig te verwijderen terwijl het in beweging is of anderszins in gebruik is. Iedere installatie, configuratie of verwijdering mag alleen plaatsvinden in stilstaande voertuigen die veilig zijn geparkeerd. Pogingen om apparaten te onderhouden terwijl het voertuig in gebruik is, kunnen leiden tot storingen of ongelukken, hetgeen ernstig letsel of de dood tot gevolg kan hebben.

WAARSCHUWING! Alle apparaten in het voertuig en de bijbehorende bekabeling moeten stevig zijn bevestigd en uit de buurt van alle voertuigbedieningselementen worden gehouden, met inbegrip van gas-, rem- en koppelingspedalen. Controleer regelmatig alle apparaten en bekabeling om ervoor te zorgen dat deze stevig bevestigd blijven. Losse kabels of apparaten kunnen het gebruik van de bedieningselementen van het voertuig belemmeren, wat kan leiden tot onverwachte acceleratie, remmen of ander verlies van controle over het voertuig, wat kan leiden tot ernstig of dodelijk letsel. Onjuist bevestigde apparaten in het voertuig kunnen losraken en de bestuurder raken bij plotseling versnellen of afremmen, wat letsel kan veroorzaken.

WAARSCHUWING! Als op enig moment nadat een apparaat in het voertuig is geïnstalleerd er een waarschuwingslampje gaat branden op het voertuigdashboard of als het voertuig snelheid verliest of duidelijk minder presteert, schakelt u de motor uit, verwijdert u het apparaat en neemt u contact op met uw partner. Het blijven gebruiken van een voertuig met deze verschijnselen kan leiden tot controleverlies over het voertuig en ernstig letsel.

WAARSCHUWING! De apparatuur in het voertuig moet vrij worden gehouden van vuil, water en milieuverontreinigende stoffen. Als u dit niet doet, kunnen eenheden defect raken of kortsluiting veroorzaken, wat kan leiden tot brandgevaar, schade aan het voertuig of ernstig letsel.

WAARSCHUWING! Probeer niet de apparaten te verwijderen uit het voertuig waarin ze oorspronkelijk zijn gemonteerd om deze vervolgens in een ander voertuig te monteren. Niet alle voertuigen zijn compatibel en dit kan leiden tot onverwachte interacties met uw voertuig, waaronder plotseling verlies van vermogen of uitschakeling van de motor tijdens het rijden. Ook kan uw voertuig slecht of onregelmatig werken, wat kan leiden tot dodelijk of ernstig letsel en/of schade aan het voertuig.

WAARSCHUWING! Kanker en vruchtbaarheidsproblemen – www.P65Warnings.ca.gov.

OPMERKING: dit product bevat geen onderdelen die door de gebruiker kunnen worden onderhouden. Configuratie, onderhoud en reparatie mogen alleen worden uitgevoerd door een erkende partner of installateur. Ongeautoriseerd onderhoud van deze producten maakt uw productgarantie ongeldig.

Wettelijke bepalingen

USA

This device complies with part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions:

1. This device may not cause harmful interference, and
  2. This device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation.

✱ NOTE: This equipment is tested and complies with the limits for a Class A digital device, pursuant to part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection against harmful interference when the equipment is operated in a commercial environment. This equipment generates, uses, and can radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instruction manual, may cause harmful interference to radio communications. Operation of this equipment in a residential area is likely to cause harmful interference in which case the user will be required to correct the interference at their own expense.

CANADA

CAN ICES-003 (A) / NMB-003 (A)

Germany