FAQ

0 mins to read

Juni 2022

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen installatie GO-apparaat

Ik weet al hoe ik een GO-apparaat moet installeren. Moet ik dit lezen?

Ja. Het installatieproces voor de GO9® en GO9 RUGGED is bijgewerkt voor een betere beveiliging en privacy. Door het nieuwe proces zijn de duur van de installatie en de audio-/visuele meldingen die tijdens de installatie worden ontvangen, aanzienlijk gewijzigd. Wij raden u ten zeerste aan om uzelf vertrouwd te maken met alle antwoorden op deze veelgestelde vragen (FAQ). De belangrijkste verschillen met het installatieproces van de GO9 ten opzichte van eerdere apparaten worden in de volgende tabel beschreven.

Functionaliteit

GO8®-apparaten (en eerder)

GO9-/GO9B™-/GR9™-apparaten (1e installatie)

GO9-/GO9B-/GR9-apparaten (na installatie)

Visueel (LED)

1. Rode LED – AAN wanneer het contact wordt gedetecteerd.
    1. Blauwe LED – AAN wanneer GPS is verbonden.
      1. Groene LED – AAN wanneer het mobiele netwerk verbinding maakt.

Verschillende LED-patronen. Raadpleeg de veelgestelde vragen over LED-meldingen.

Hetzelfde als GO8 en eerdere apparaten.

Audio (pieptonen)

• 6 pieptonen bij detectie van voeding
  • 1 korte pieptoon bij contact inschakelen
  • 1 lange pieptoon bij correcte GPS-ontvangst
  • 2+3 korte pieptonen bij succesvolle verbinding met mobiel netwerk
  • Verschillende pieptoon patronen, raadpleeg de veelgestelde vragen over piepsignalen.

Hetzelfde als GO8 en eerdere apparaten.

GPS/ voertuiggegevens

Het apparaat begint met het vastleggen van gegevens zodra het stroom ontvangt.

Het apparaat begint alleen gegevens te loggen nadat 1) het apparaat is toegevoegd aan MyGeotab-database; en 2) de installatie van het apparaat is voltooid.

Hetzelfde als GO8 en eerdere apparaten.

Wanneer moet ik het apparaat toevoegen aan mijn database?

U moet het apparaat aan uw MyGeotab-database toevoegen voordat u het in het voertuig installeert. Totdat u het apparaat hebt toegevoegd aan MyGeotab, kunt u geen voertuiggegevens bekijken, zelfs niet als u het apparaat met succes in uw voertuig hebt geïnstalleerd. Als u het apparaat niet aan MyGeotab toevoegt voordat u het in uw voertuig installeert, hebt u geen toegang tot gegevens tussen het moment waarop het apparaat is geïnstalleerd en het tijdstip waarop het is toegevoegd aan de database. Deze functie is toegevoegd om uw gegevens te beveiligen en tegelijkertijd uw privacy te beschermen.

Welke soorten visuele en audiomeldingen moet ik verwachten bij de eerste installatie van een GO9-apparaat (of nieuwer)?

Wanneer het apparaat voor de eerste keer wordt ingeschakeld, kunt u de hieronder beschreven LED- en geluidssignalen verwachten.

Visuele meldingen (LED)

Kleur

LED knippert

LED brandt continu

Rood

Ingeschakeld en firmware-update beschikbaar.

Ingeschakeld en nieuwste firmware gedownload.

Blauw

GPS is ingeschakeld maar niet verbonden.

GPS is ingeschakeld en verbonden.

Groen

Mobiele modem is ingeschakeld maar niet verbonden.

Mobiele modem is ingeschakeld en verbonden.

Audiomeldingen (pieptonen)

Installatiefase

Omschrijving

Notificaties

Initieel

Apparaat detecteert stroom.

6 snelle pieptonen

Tijdens installatie

Tijdens het installatieproces.

2 snelle pieptonen om de 60 seconden

Voltooiing

Voordat het apparaat opnieuw wordt opgestart om de installatie te voltooien.

10 snelle pieptonen

✱ OPMERKING: Wanneer het apparaat opnieuw wordt opgestart na 10 snelle pieptonen, worden de standaard patronen voor apparaat meldingen hersteld. Alleen tijdens het installatieproces zijn GO9-meldingen uniek.

Is de installatie afhankelijk van de netwerkdekking?

Ja, het toestel heeft netwerk- en GPS-dekking nodig om het installatieproces te voltooien. Als wordt geprobeerd de installatie uit te voeren in een gebied zonder dekking van het draadloze netwerk, wordt het configuratieproces voltooid wanneer het voertuig binnen het dekkingsgebied komt.

Waarom piept mijn apparaat continu?

Zoals hierboven vermeld, piept het apparaat tijdens het installatieproces twee keer per 60 seconden. Het proces kan langer duren in gebieden met een slechte netwerkdekking.

Wat moet ik doen als de LED blijft knipperen?

Blauwe (GPS) en groene (mobiele modem) LED's blijven knipperen totdat ze verbinding maken met hun respectievelijke netwerken. Als er geen GPS- of mobiel netwerk signaal is, blijft het knipperen voor onbepaalde tijd doorgaan. In dit scenario raden we u aan het voertuig naar een gebied met een betere netwerkdekking te verplaatsen. De rode LED (voeding) knippert tijdens het installatieproces en kan worden genegeerd.

Hoe lang duurt het voordat het GO9-apparaat volledig is geïnstalleerd?

Het installeren van een GO9-apparaat kan enkele minuten duren. Onder normale omstandigheden, met een goede netwerk- en GPS-dekking, kunt u verwachten dat het apparaat in ongeveer 10 minuten volledig is geïnstalleerd. Aangezien het proces enige tijd in beslag neemt, hoeft u het apparaat niet te controleren wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan:

1. Blauwe en groene LED's branden continu.
    2. U hebt de eerste fase van de installatie gecontroleerd:
      1. Ga naar installmygps.com en open MyInstall (public).
      2. Voer uw Name (naam) en Company Name (bedrijfsnaam) in.
      3. Voer het Device Serial Number (serienummer van het apparaat) in. Druk op Validate (Valideren).
      4. Zorg ervoor dat de apparaatstatus PASS (geslaagd).
      5. Voer de voertuignaam, het kenteken, het VIN, het merk, het model, jaar, kilometerstand, motoruren, referentie van de werkorder en opmerkingen over de installatie indien nodig. Druk op Finish Installation (Installatie voltooien).

Moet ik het contact ingeschakeld houden om de installatie te voltooien?

Nee. Het installatieproces is niet afhankelijk van de stand van het contactslot.

OPMERKING: bepaalde voertuigen geven een akoestische waarschuwing als een extern On-Board Diagnostic (OBD)-apparaat gegevens aanvraagt via de OBD-II-poort terwijl het voertuig vergrendeld en het contact uitgeschakeld is. Vanaf firmwareversie x.27.x schakelen GO-apparaten deze waarschuwing standaard uit om volledige toegang tot gegevens te bieden volgens het tariefplan, zonder dat het risico bestaat dat de akoestische waarschuwing wordt afgegeven. Raadpleeg voor meer informatie, waaronder het controleren en regelen van de status van de waarschuwing, de FAQ hoorbare OBD-poortwaarschuwing (in het Engels).

Veelgestelde vragen over installatie specifiek voor Go RUGGED

BELANGRIJK! Hardwareselectie voor verschillende fysieke omgevingen: U moet de juiste Geotab-hardware selecteren die geschikt is voor uw specifieke installatieomgeving en voertuiggebruik. Voor installaties waarbij blootstelling aan de elementen (bijv. vloeistoffen, stof of vochtige reiniging/ hogedrukreiniging van interieur) wordt verwacht, selecteert u het GO RUGGED-apparaat (GR8 is conform IP67, GR9 is conform IP68 en IP69K).

Wat is het verschil tussen IP67, IP68 en IP69K?

De IP-classificatie (IP-code) van een product geeft de capaciteit van de behuizing aan met betrekking tot het voorkomen van het binnendringen van verontreinigingen (bijv. water, stof, enz.) volgens IEC 60529. Op een hoog niveau zijn IP67 en IP68 beide stof-/waterbestendig met onderdompeling tot 1 meter gedurende 30 minuten. IP69K verwijst naar extra bescherming tegen krachtige waterstralen met een hoge temperatuur (bijv. hogedrukreinigen).

✱ OPMERKING: De montagepositie heeft invloed op de mate van bescherming. Zorg ervoor dat de GR9 tegen een vlakke ondergrond is aangebracht. Als de behuizing niet volgens het beoogde gebruik wordt geïnstalleerd (bijvoorbeeld LED's die richting het montageoppervlak wijzen of als het apparaat niet aan een vlak oppervlak is bevestigd), wordt de GR9 van de IP69K-classificatie naar IP68 verlaagd.